Het grootste Dance evenement van Europa is gisteren weer losgebarsten in Amsterdam. Naast alle grote Dj’s van de wereld zijn ook zeker de kleinere optredens altijd weer de moeite waard tijdens ADE. In de kleine zaal van de Melkweg stond gisteren de 10-koppige band Knarsetand.

Elk jaar tijdens ADE zijn er naast de optredens ook veel lezingen en netwerkborrels, en was de eerste stop bij Club NL. Tussen 19.00 en 21.00 was de NL gereserveerd voor mensen werkzaam in de muziekwereld en werd er naast een borreltje ook veel aan het netwerk gesleuteld. Met Erick E & Roog achter de draaitafels was het ook nog eens genieten geblazen op deze openingsborrel van Pilot Agency.

In de kleine zaal van de Melkweg is het verbazingwekkend rustig deze avond. De balkons blijven leeg en de vloer is voor driekwart gevuld. De twee heren van Doop VS. SUPBP YAO proberen de zaal op te warmen met Nederlandstalige hiphop maar moeten er keihard voor werken. Bij het betreden van de hoofd act stroomt de zaal opeens vol met mensen die blijkbaar op de gang stonden te wachten op dit moment. De Overijsselse band is geformeerd rond de jonge Martijn Holtslag en het is overduidelijk dat hij de gangmaker is. De muziek beschrijven ze zelf als een mix van triphop, reggae, ska, gypsy, funk, drum ‘n’ bass, dubstep, latin, chillstep, lounge en klassiek. Eerlijk is eerlijk, al deze muziekstijlen zijn vanavond langs gekomen. Om een beter idee te krijgen kun je Knarsetand beter omschrijven als Jungle By Night meets Typhoon, vleugje Skrillex afgemaakt met een toefje Caro Emerald. Deze laatste komt vooral door het heerlijke stemgeluid van Miou Amadée in combinatie met haar fijne uitstraling.

Het optreden duurde een dik uur en dat had best wat langer mogen duren. De heerlijke positieve energie werd als een warme deken over het publiek gespreid en deed zelfs gewillig mee aan een “sitdown”. Dit optreden verdiende een groter publiek maar in de 5 dagen ADE is het pittig concurreren met de beste ter wereld. Dit tiental is rijp voor het grotere werk, dat moet de ook de concurrentie knarsetandend toezien.

Deel: