De Amerikaanse band American Aquarium komt naar Nederland voor zes optredens. Het luisteren naar American Aquarium roept vrijwel direct een onbeheersbare drang tot roadtrippen door Noord-Amerika op. De jonge honden uit Raleigh, North Carolina maken prachtige Americana in de sfeer van Ryan Adams, Whiskeytown en Son Volt en steken in oktober de zee over richting het Europese vaste land. Drie jaar geleden maakte de band voor het eerst kennis met Nederland op het Blue Highways Festival, in de grote zaal van Vredenburg Utrecht. Ze hengelden meteen een flink aantal fans binnen, waaronder een lyrische Dolf Jansen die de band enthousiast in zijn radioprogramma onthaalde.

American Aquarium: voor hen die een zwak hebben voor huilende pedalsteels, slepende drums, rauwe samenzang en opwindende plattelandsromantiek met referenties naar de Southern states, beatup chevy’s en truckstop koffie. “Een fraaie mengvorm van indie en country, zoiets als the Saints meets The Byrds, met zekere Ryan Adams-invloeden.” aldus Jan Douwe Kroeske.

dinsdag 21 oktober – Q-Bus, Leiden, aanvang 21:00 uur, entree 10 euro
woensdag 22 oktober – Paradiso, Amsterdam, aanvang 22:15 uur, entree 10 euro
donderdag 23 oktober – W2 Poppodium, Den Bosch, aanvang 20:45 uur, entree 12.50 euro
vrijdag 24 oktober – Theater in de Steeg, Den Haag, aanvang 20:15 uur, entree 15 euro
zaterdag 25 oktober – In The Woods, Lage Vuursche, aanvang 20:30 uur, entree 15 euro
zondag 26 oktober – Cultureel Café de Amer, Amen aanvang, 14:00 uur, entree 17.50 euro

Deel: