Op verschillende locaties in Nederland staan er voortaan extra bankjes. Niet zomaar bankjes, maar ‘Klankbankjes’, ontworpen door de bekende meubelontwerper Piet Hein Eek. Dit ter promotie van een reeks concerten door het Metropole Orkest. De concerten vinden deze maand plaats in tien verschillende theaters en zalen door het land. Om iedereen alvast een voorproefje op het concert te geven, worden er ‘Klankbankjes’ in parken bij de concertlocaties geplaatst. In het bankje kun je een koptelefoon pluggen en luisteren naar speciaal geselecteerde muziek uit ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’. Het ontwerp van het bankje is afkomstig van bekend meubelontwerper Piet Hein Eek.

Zoals de naam Klankbankje doet vermoeden, komt er muziek uit. Iedereen kan plaatsnemen op het bankje en genieten van het uitzicht. Door een koptelefoon aan te sluiten op het bankje kan iedereen daarbij genieten van bijpassende muziek van het Metropole Orkest. Als je een koptelefoon in het bankje plugt, kun je genieten van speciaal bij het uitzicht passende muziek van het Metropole Orkest.

Bij het ontwerp van het bankje is rekening gehouden met de omgeving waarin het staat. Met zijn voorliefde voor natuurlijke materialen, was Piet Hein Eek de perfecte ontwerper om het ontwerp van het klankbankje te maken. Hij koos ervoor om als basis twee boomstammen te gebruiken. Hierdoor lijkt het bankje onderdeel van de natuur. De boomstammen worden bij elkaar gehouden met spanbanden en een ijzeren frame. De geluidsinstallatie wordt van stroom voorzien door zonnepanelen, die verwerkt zijn in het hout.

De bankjes zijn te vinden in:
Utrecht: Wilhelmina Park (vanaf 29 september)
Heerlen: Brunsummerheide (vanaf 30 september)
Ede: Het Proosdijpark (vanaf 1 oktober)
Enschede: Volkspark (vanaf 4 oktober)
Den Haag: Landgoed Clingendaehl (vanaf 7 oktober)
Groningen: Noorderplantsoen (vanaf 9 oktober)
Apeldoorn: Oranjepark (vanaf 10 oktober)
Nijmegen: Kronenburgerpark (vanaf 14 oktober)
Tilburg: Leijpark (vanaf 15 oktober)
Eindhoven: Genneper Parken (vanaf 21 oktober)

Foto (c) Khatereh Pazira

Deel: