Zomaar een Nederlandse jongen die begint met goochelen en eindigt als een van de grootste illusionisten wereldwijd.  Na vele theatertours kiest hij voor een eerbetoon aan zijn eigen idool: ‘Harry Houdini’. De man bekend van de legendarische ontsnappingstruc’s. Houdini wist zichzelf zelfstandig te bevrijden uit dwangbuizen, handboeien en liet zichzelf levend begraven. We kunnen dus wel stellen dat Houdini een van de grootse illusionisten uit de geschiedenis is. Met de voorstelling ‘The New Houdini’ wil Hans Klok naar datzelfde niveau stijgen. Dat hij de titel ‘The New Houdini’ werkelijk waard is bewees hij gisteren in Uden.

De opening van de voorstelling begint erg strak met een blacklight act. Een grote groep acteurs danst naadloos mee in deze mooie opening die naadloos overgaat in diverse thema’s met de daarbij behorende acts, verdwijningen en illusies. De opbouw van de avond duurt enkel net iets te lang. Dit komt mede doordat het deel voor de pauze veel themawerk bevat. Vele mooie dansjes, rekwisieten en kleine danwel grappige acts komen voorbij.  Het gaat soms in een sneltrein vaart en soms zoekt Klok samen met de zaal de rust op en vertelt hij over zijn jeugd. Hij vertelt hoe hij als kind naar Houdini opkeek en hoe hij geïnspireerd werd om deze voorstelling op de planken te krijgen. De interactie met de zaal is sterk, Hans laat bezoekers op het podium komen om zijn acts te controleren op ‘echtheid’ en heeft daarnaast een goed gevoel voor humor. Het mooie van de avond is dat Klok je regelmatig meeneemt naar gigantische acts met allerlei grootste effecten en toebehoren terwijl je vijf minuten later naar een fascinerende kaart-truc kijkt.

Circus Hans Klok – The New Houdini kent ook een aantal indrukwekkende gastoptredens. We maken kennis met een aantal zeer kwalitatieve circusacts die Hans tegen kwam gedurende zijn internationale tournee. Een vlotte jongleer-act, adembenemende handstrandacrobatiek en een prachtige koordloop-act zien we voorbij komen gedurende de voorstelling. Stuk voor stuk activeren ze het publiek en zorgend de acts voor een prettige afwisseling.

Hans Klok zou Hans Klok niet zijn als we niet meegenomen zouden worden in de achtbaan van spectaculaire acts. Klok komt na de pauze terug met gigantische acts op (inderdaad) het niveau van Harry Houdini. De climax van de avond wordt bereikt als Klok zijn ‘Jaws of Death’ opvoert Hij laat zichzelf door iemand uit de zaal in een dwangbuis opsluiten en hangt ondersteboven aan een gigantische stalen constructie met bijna dichtslaande grijpers. Het spelletje van leven op dood wordt in 60 seconden gespeeld als het spantouw, doordrenkt van benzine wordt aangestoken. Je voelt de spanning, de adrenaline en vooral… het puntje van je stoel!

Circus Hans Klok – The New Houdini is een voorstelling op topniveau die zeker een theaterbezoek waard is. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na lijkt alles te kloppen in deze moderne theatershow. Het licht, het decor, de muziek en de special effects sluiten naadloos aan op wat er op het podium gebeurt. Laat de narcist in jezelf een avondje thuis en laat je verwonderen door Hans Klok, of ook wel: The New Houdini!

Deel: