Afgelopen week gaf Kate Bush het laatste optreden van haar uitverkochte ‘Before The Dawn’ concerten in de Hammersmith Apollo, met aan het einde de opmerking dat het wel even kan gaan duren eer ze weer live te bewonderen zal zijn. De zangeres gaf in totaal 22 concerten in het Apollo, tijdens deze concerten combineerde ze theatrale middelen en decors met tracks uit haar carriére en een ingewikkelde sectie getiteld ‘The Ninth Wave’.

Aan het einde van het laatste concert zei Bush; “We zijn allen zeer bedroeft dat het het laatste concert is. Ik ga iedereen zó missen”. Mensen uit het publiek lieten weten dat op de vraag of Bush in de toekomst nog meer concerten zal gaan geven ze antwoordde; “Dit is onze laatste avond…. in ieder geval voorlopig….”. Bush bedankte de leden van de cast, inclusief Charlotte Williams. Zij speeldde een houten pop die tot leven kwam. Bush beschreef haar als ons geheime wapen en haar zoon Bertie McIntosh als geweldig. Tijden het laatste concert zaten er een flink aantal beroemdheden in de zaal waaronder Pink Floyd’s Dave Gilmour, Grace Jones, komiek Noel Fielding en presentator Graham Norton.

De 78.000 kaarten die beschikbaar waren voor de 22 concerten waren binnen een kwartier uitverkocht. De shows waren Kate Bush’ eerste concerten in 35 jaar.

Deel: