The Beatles zijn al meer dan 40 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (CD’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank!! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen! De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer ‘Yesterday’ werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

44 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden na al die tijd nog steeds op voor uitverkochte zalen, en ontvingen in Januari dit jaar nog een Grammy Lifetime Achievement Award.

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op Zondag 26 oktober terecht in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 32ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland en natuurlijk uit Nederland verwacht, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australie en de USA) naar Nederland!!

Onze speciale gasten zijn auteur David Bedford uit Liverpool die alles over The Beatles & Liverpool weet.
Tevens zijn Har van Fulpen en Piet Schreuders te gast. Samen geven zij een presentatie over The Beatles in Nederland in 1964. Har van Fulpen was aanwezig op Schiphol bij de aankomst van The Beatles in 1964, Piet Schreuders, (auteur van Het Londen van The Beatles en The Beatles in Holland) onderzocht de rondvaart van The Beatles door de Amsterdamse grachten. Har van Fulpen was ook aanwezig bij het concert van The Beatles in Blokker. Aan de hand van foto’s en video’s en hun verhalen kan je het bezoek van The Beatles aan Nederland herbeleven, een unieke en eenmalige voorstelling!

Tevens zijn er stands van de Beatles en Paul McCartney fanclubs. Verder signeren diverse schrijvers hun boeken: Ed Dieckmann signeert zijn boeken over George Harrison & The Beatles en Azing Moltmaker presenteert zijn 61ste boek over The Beatles. En er is Live muziek van singer/songwriter Yorick van Norden.

Bezoekers kunnen ook Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website. “BEAT-MEET 2014” in Leiden is open van 11-16 uur en de entree bedraagt 5 Euro.

PROGRAMMA BEAT-MEET ZONDAG 26 OKTOBER 2014:
GROTE ZAAL
11.00 – Open voor het publiek.
11.00 – 16.00 uur: BEATLES COLLECTORS MARKET met standhouders uit Nederland, Engeland en Duitsland.
11.00 – 12.15 uur: David Bedford signeert zijn boeken.
11.00 – 16.00 uur: Schrijver Azing Moltmaker signeert zijn boeken.
11.00 – 16.00 uur: Schrijver Ed Dieckmann signeert zijn boeken.
11.00 – 13.15 uur: Schrijvers Piet Schreuders en Lucas Ligtenberg signeren “The Beatles in Holland” (Walburg Pers)
12.30 – 13.15 uur: Interview met David Bedford (kleine zaal)
13.30 – 14.30 uur: The Beatles in Holland met Har van Fulpen & Piet Schreuders (kleine zaal)
12.00 – 14.00 uur: Live music door Yorick van Norden (singer/songwriter).
13.30 – 16.00 uur: David Bedford signeert zijn boeken.
16.00 – Sluiting.

Deel: