Django Wagner heeft donderdagavond op de Parade in Den Bosch voor de tweede achtereenvolgende keer de Buma NL Award voor ‘Beste Zanger’ mogen ontvangen. Andere Awards gingen naar Marianne Weber voor ‘Beste Zangeres’ en Jan Smit als ‘Beste Auteur’. Een ontroerde Pierre Kartner kreeg van Buma NL een ‘Lifetime Achievement Award’ voor zijn gehele oeuvre.

Voor Django Wagner heeft de prijs een speciale betekenis: “De Buma NL Awards zijn een erkenning ván collega’s, vóór collega’s. Dat deze eer me nu voor de tweede keer ten deel valt, vind ik heel bijzonder.”

Aan musicalster en tv-presentatrice Antje Monteiro de eer om op de slotavond van Buma NL, het jaarlijkse evenement van de vaderlandse muziek, nog meer prijzen uit te reiken. De Toppers kregen een Buma NL Award voor ‘Beste Live Act’ (deze Award werd in ontvangst genomen door manager Benno de Leeuw) en Topper René Froger kreeg zelf ook nog een Award voor zijn videoclip Juich voor NL (Award werd in ontvangst genomen door zoon Danny Froger)

De prijs voor ‘Beste Single’ ging naar de feestplaat Vrouwkes van Snollebollekes en zanger Henk Dissel kreeg een Award voor ‘Beste Talent’.

Voor aanvang van de Awardshow traden verschillende artiesten op, op het nabijgelegen buitenpodium aan de Parade. ”Toptalent op het lunchpodium” en ”Nieuw Hollands Talentenpodium”. Hier werden aansprekende toptalenten en nieuw hollands talent aan de fans en deelnemers aan de conferentie gepresenteerd.

De Buma NL Awards, die dit jaar voor de vijfde keer door Buma Cultuur werden uitgereikt, worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie.

Winnaars BUMA NL Awards 2014

Beste Zanger
Django Wagner

Beste Zangeres
Marianne Weber

Beste Auteur
Jan Smit

Beste Talent
Henk Dissel

Beste Single
Snollebollekes – Vrouwkes

Beste Live act
Toppers

Beste Videoclip
Rene Froger – Juich voor NL

Lifetime Achievement Award
Pierre Kartner – gehele oeuvre

Deel: