Supergroep Flying Colors komt op 29 september met ‘Second Nature’, de opvolger van haar lovend ontvangen debuut uit 2012. Muzikale zwaargewichten Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs, ex-Kansas), Mike Portnoy (Transatlantic, Winery Dogs, ex-Dream Theater), Neal Morse (Transatlantic, Spock’s Beard, solo) en Dave LaRue (Dixie Dregs, Joe Satriani, Steve Vai) slaan de handen weer ineen met pop singer/songwriter Casey McPherson. Met dit maal gelukkig meer dan de 9 dagen die voor het schrijven en opnemen van het debuut beschikbaar waren.

Vanaf de eerste schrijfsessie tot de levering van de masters in juli 2014, duurde het maakproces bijna anderhalf jaar. Er werd geschreven via Skype begin 2013, later dat jaar werd er gecomponeerd en opgenomen bij Neal Morse in Nashville, een reis naar Mike Portnoy leidde vervolgens tot vijf tracks, en uiteindelijk werden er individuele opnamesessies en arrangementen volbracht in het voorjaar van 2014.

“Het eerste album leek op een blind date” legt Mike Portnoy uit. “Het was de eerste keer dat wij vijven samenwerkten in groepsverband. Dit keer was er al chemie vantevoren, niet alleen vanwege het voorgaande album maar ook door de tour die we in 2012 deden”.

Het album is uiteindelijk, onbewust, wat proggier dan de voorganger: Het artwork is van de hand van de legendarische ontwerper Hugh Syme (Rush, Aerosmith, Def Leppard, Whitesnake) en de eerste en laatste tracks zijn meer dan 10 minuten lang. Steve Morse hoopt dan ook dat de luisteraar zijn tijd neemt: “Dit is een album met veel verschillende lagen. Hoe meer je luistert, hoe meer je ontdekt.”

Lead-single ‘Mask Machine’ werd een kleine maand geleden uitgebracht, en de bijbehorende video is inmiddels al ruim 100.00 keer bekeken.

Flying Colors begint direct na de release aan een tour, die ze in twee weken langs vooraanstaande steden in de VS en Europa brengt. Op 9 oktober staat de band in 013, Tilburg. ‘Second Nature’ is verkrijgbaar als cd en dubbel-lp, en komt uit op 29 september.

Tracklist ‘Second Nature’:
1. Open Up Your Eyes (12.24)
2. Mask Machine (6.06)
3. Bombs Away (5.03)
4. The Fury Of My Love (5.10)
5. A Place In Your World (6.25)
6. Lost Without You (4.46)
7. One Love Forever (7.17)
8. Peaceful Harbor (7.01)
9. Cosmic Symphony (11.46)
I. Still Life Of The World
II. Searching For The Air
III. Pound For Pound

Deel: