De Duitse rockband Tokio Hotel brengt op 3 oktober hun nieuwe, vierde album uit, getiteld ‘Kings Of Suburbia’. De eerste single ‘Run, Run, Run’ kwam afgelopen vrijdag uit. Sinds het verschijnen van hun debuutalbum ‘Schrei’ in 2005, is Tokio Hotel uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Duitse rockbands van de afgelopen twintig jaar. Wereldwijd verkocht de band zeven miljoen exemplaren van hun albums, waaronder de twee Duitstalige platen ‘Schrei’ en ‘Zimmer 483’ en hun internationale doorbraakalbum ‘Humanoid’.

Ook op awardshows zijn de extravagante mannen van Tokio Hotel graag geziene gasten. In het verleden ontving de band onder andere MTV Music Awards voor Best Group, Best New Artist en Best Rock Music. Ook kreeg de groep vorig jaar een MTV European Music Award voor Biggest Fanbase.

De oprichters en tweelingbroers Bill en Tom Kaulitz verhuisden in 2010 naar Los Angeles. Daar konden ze in alle anonimiteit en rust schrijven aan de opvolger van ‘Humanoid’. De in totaal elf nieuwe nummers laten de groei horen die de band heeft doorgemaakt. “‘Kings Of Suburbia’ is a feeling that means everything and nothing at the same time,” zo vat Bill Kaulitz het vierde album samen.

Deel: