Gene Simmons is nou niet bepaald positief over het genre waarmee hij tot de Rock and Roll Hall of Fame is toegetreden. Recentelijk gaf hij een interview voor een Amerikaans blad waarin hij de Rock and Roll “dood” verklaarde. Simmons geeft de schuld aan de ondergang van het genre door het illegaal downloaden. “De dood van rock was geen natuurlijke dood. Rock stierf niet aan ouderdom, het was moord”.

Simmons gaf advies voor jonge muzikanten; “Zeg je baan niet op is een goed advies. Toen ik startte in de muziekwereld was het geen onbeklimbare berg, zodra je een platenmaatschappij had gevonden, zorgden zij voor de dollars. Dat betekende ook dat zodra je op tournee ging dat zij voor de financiëring zorgden. Platenmaatschappijen bestaan nog steeds, dat wil zeggen voor pop, rap, en country. Maar voor de artiesten die ook songwriters zijn, de scheppers van rock, soul en de blues, is het voorbij. Rock is dood”.

“Voor nieuwe bands is het triest”, voegde hij eraan toe. “Ze hebben geen kans. Als je gitarist bent, is het bijna onmogelijk. Je kan beter auditie doen voor de X Factor. Niet dat ik dat soort programma’s de grond in boort, of popzangers. Maar waar blijft de nieuwe Bob Dylan, waar blijven de nieuwe Beatles, waar zijn de echte tekstschrijvers, de scheppers?”

Echter, één prominetne rockband is het totaal niet met Simmons eens. “Niet zo snel, Mr. God of Thunder….”, lieten de Foo Fighters via hun Facebook pagina weten….

Deel: