Binnenkort is het nieuwe langverwachte album ‘Mooie Waanzinnige Wereld’ van Stef Bos verkrijgbaar. Na Minder Meer (2011) is dit Stefs 13e studio-album. Vlak erna begint de gelijknamige theatertour die tot en met februari 2015 meer dan 65 theaters in Nederland en België aandoet en daarna afgesloten wordt in Zuid-Afrika. 26 oktober is de première in de Kleine Komedie. Mooie Waanzinnige Wereld is een bijzonder project omdat Stef na 25 jaar als solo songwriter een CD heeft gemaakt waarin de band waarmee hij speelt centraal staat. Alle muziek is door het collectief geschreven en opgenomen in een oude, verbouwde stal, waar ze doorgaans ook repeteren. Aldaar zijn het afgelopen jaar een 30-tal nieuwe songs geboren waaruit ze een keuze hebben gemaakt van twaalf stukken met als uitgangspunt: een blik op de wereld in twaalf muzikale stijlen. Het zijn stuk voor stuk sterke songs die zoveel mogelijk in één go werden opgenomen om de sound van de band recht te doen.

Mooie Waanzinnige Wereld is voor Stef een absoluut hoogtepunt in het muzikale fotoboek van zijn reis door het leven. Zijn reisgenoten zijn René van Mierlo (snaren), Steven Cornillie (klavieren), Lené te Voortwis (bassen) en Martin de Wagter (trommels). Een muzikale bende met een mooie evenwichtigheid aan karakters, die allemaal een creatief vermogen hebben en het ego aan de kant kunnen zetten om samen iets te maken. Gemixt door Werner Pensaert en gemasterd door Darcy Proper in de Wisseloord studio’s.

De eerste single van de plaat is ‘Beter Mens’. Een lied dat eigenlijk geschreven is als een liefdeslied, over hoe iemand je op een andere manier naar de werkelijkheid kan laten kijken en bewust maken van de schoonheid van bepaalde dingen om je heen. Met de stuwende ritmes van de bas en de drums is het echt een lied geworden dat na 1x luisteren in je hoofd blijft zitten.

De titel ‘Mooie Waanzinnige Wereld’ is een ode aan de schoonheid van de lelijkheid en de lelijkheid van de schoonheid, de machteloosheid van de macht en de macht van de machteloosheid etc. Het een kan niet zonder het ander. Het album is het resultaat van een geweldige samenwerking tussen vijf mannen die erin geslaagd zijn het ego aan de kant te zetten om muziek te maken die een verhaal vertelt over de wereld waarin wij leven.

Een verhaal in twaalf muzikale hoofdstukken met als titels:
– Beter Mens
– Passage
– Hier en Nu
– Geloven
– Maskerman
– Narrenschip
– Om Erbij te Horen
– Gras in mijn Hoofd
– Circustent
– Schemerlicht
– De Toekomst
– Laat

Foto (c) Marcel Hakvoort, archief Maxazine

Deel: