Bronnen hebben laten weten dat U2 vergevorderde plannen heeft om binnen een paar weken een nieuwe single uit te gaan brengen van hun aanstaande album. Eerder waren er geruchten dat een nieuw album van U2 naar 2015 zou worden uitgesteld. Een woordvoerder van de band heeft laten weten dat er komend najaar nog een nieuw album van de Ierse band zal verschijnen.

Ook andere media zinspelen erop. Zou meldde de Franse krant Nice-Martin dat de band zelfs al een nieuwe videoclip zou hebben opgenomen in Nice. Waar Bono overigens ook een vakantiehuis heeft. En de Ierse krant Irish Times meldde al eerder dat de eerste single van het nieuwe album ergens in september zou verschijnen. Het laatste studio album van U2 was ‘No Line On The Horizon’ en verscheen in 2009. Daarna heeft de band vaak in interviews verteld dat ze aan de opvolger werkten. Er werden zelfs al titels genoemd als ‘Songs of Ascent’ en ’10 Reasons to Exist’. En namen van producers die voorbij kwamen waren o.a. Danger Mouse, Will.i.am, David Guetta, RedOne, Paul Epworth en Ryan Tedder.

Afgelopen jaar bracht de band al wel twee nieuwe nummers uit: ‘Invisible’ en ‘Ordinary Love’. Het laatst genoemde nummer was de titelsong voor de film ‘Mandela: Long Walk to Freedom’ over het leven van Nelson Mandela.

Deel: