Tien jaar na hun comeback album Astronaut duiken de heren van Duran Duran wederom de studio in met Nile Rodgers om te werken aan een nieuw album. De frontman van Chic was in de jaren tachtig ook al mede verantwoordelijk voor enkele grote hits zoals ‘The Reflex’ en ‘Wild Boys’. Ook werkte hij mee op het album ‘Notorious’ uit 1986.

De samenwerking kwam tot stand toen Rodgers destijds meewerkte aan ‘The Original Sin’ van INXS en in Australië was om het nummer te promoten. Duran Duran behoorde toen tot het voorprogramma en ze waren erg onder de indruk van de produceerkwaliteiten van Nile Rodgers. “Simon LeBon kwam op een feestje naar me toe en vroeg gewoon, recht op de man af, of ik interesse had om samen een nummer te maken.” aldus Rodgers. “Voor we het wisten had Duran Duran opeens twee wereldhits te pakken”. Tot op de dag van vandaag onderhouden de twee muzikanten een hechte vriendschap en is het weinig verrassend dat er een vervolg komt aan de eerdere samenwerkingen. Naast Nile Rodgers zal ook Mark Ronson meewerken aan het nieuwe album. Wanneer het album uit zal komen is nog niet bekend gemaakt.

Deel: