Gisteren heeft Macy Gray bekendgemaakt dat haar nieuwe album ‘The Way’ in oktober uitkomt. ‘The Way’ is het achtste studioalbum van Macy Gray en werd geschreven en opgenomen tijdens de tournee die ze deed ter ere van de veertiende verjaardag van haar debuutalbum ‘On How Life Is’. “I wanted to create a record that reflects who I’ve become as a woman, mother and artist. This album is very personal to me. I want my fans to understand the place where I’m at in life and feel inspired by my music because it’s relatable.”

In haar kleurrijke carrière, waarin ze meerdere Grammy, Billboard, MTV en BRIT Awards won en wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht, hebben Macy’s muzikale integriteit en innovatie ervoor gezorgd dat ze altijd haar eigen pad kon blijven volgen en fans en critici wereldwijd keer op keer voor haar wist te winnen. Haar muziek overschrijdt genres en gaat van experimentele soul en alt-rock naar retrodisco en hiphop. Maar wat de vele loftuitingen, awards en indrukwekkende verkoopcijfers niet illustreren is de diepte en breedte van Macy’s artistieke visie.

Haar muzikale reis de afgelopen veertien jaar is een hele interessante geweest en ‘The Way’ is een reflectie van de vrouw en artiest die Macy Gray is geworden. Als alleenstaande moeder van drie tieners en met een gevestigde carrière in de muziek en film is Macy Gray nu klaar om die reis met de wereld te delen. ‘The Way’ bevat een verzameling positieve nummers die zijn doordrongen van Macy’s karakteristieke stijl en waarin ze krachtige onderwerpen als vrouwelijke onafhankelijkheid, triomf na tegenspoed, liefde voor jezelf en expressie behandelt.

Vooruitlopend op de release geeft ze nu alvast een voorproefje in de vorm van de video bij de eerste single ‘Bang Bang’. ‘The Way’ ligt vanaf 6 oktober in de winkels.

Deel: