Stef Classens is de winnaar van De beste singer-songwriter van Nederland. De ambitieuze artiest, speelt zaterdag 23 augustus op Festival The Brave. Dit is het eerste openlucht festival van Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriter, indie en folk muziek. Producent van het festival Kaboem Productions was vanaf het begin al onder indruk van Classens vakmanschap en sterke gitaarspel. “Het was veruit de beste gitarist van het stel. Ieder liedje was elke week raak. Hoe Stef vanuit het niets een liedje weet te scheppen, daarin is hij een ware ambachtsman, dat is de kracht van een singer-songwriter.”

Het fonkelnieuwe festival haakt in op de revival van de singer-songwriter en zet de traditie van troubadours voort. Een DJ zul je er niet tegenkomen. Dertig up & coming artiesten die op optreden in het pas ontdekte landgoed met amfitheater tussen Haarlem en Amsterdam. In een intieme setting spelen ook Dotan, Rue Royale, Jake Isaac, Float Fall, I am Oak, Tessa Rose Jackson en Sea + Air.

Stef Classens is een heel ambitieuze muzikant die al veel heeft bereikt. Zo stond hij al in het voorprogramma van Dotan, Niels Geusenbroek en Nielson en heeft hij meerdere radio optredens gedaan. Eén van zijn favoriete artiesten is John Mayer. “Zijn teksten zijn diep en zijn gitaarspel is fantastisch”, zegt de jury van het programma.

The Brave zal gehost worden door popprofessor Leo Blokhuis. The Brave biedt ruimte aan ongeveer tweeduizend bezoekers en duurt van 10.00 tot middernacht in de Tuinen van West.

Deel: