Afgelopen zaterdag was de tweede editie van het electronisch dance festival Tik Tak, op het Arenapark in Amsterdam. Tussen de Arena en de hoge gebouwen van o.a. Willis en ING was het DE plek om je nieuwe danspasjes uit te proberen. Alhoewel het begin van de middag even nat was vanwege een fixe bui, mocht dit de pret zeker niet drukken. Gewoon even schuilen, of de poncho aan die de organisatie netjes uitdeelde. Gelukkig klaarde het al snel op, werden de tafeltjes weer netjes schoon en droog gemaakt en de kon de poncho weer uit: tijd voor een feestje!

Bij de Arena stage was het ‘s middags al schudden geblazen bij FC Green & MC Fit en GTA. En dan niet alleen met de billen maar met het hele lichaam. Buitengewoon verbazende dansmoves (lees: met de billen tegen het bovenbeen van degene achter je aan bonken) kwamen tevoorschijn en het veld was een grote dansvloer. Natuurlijk ging bij Feest DJ Ruud & Diego weer een hele dierentuin aan opblaasmateriaal de lucht in, wat het zomers feestgehalte nog eens extra op krikte. Deze sfeer bleef aan tot de laatste acts op Arena Stage, aan het einde van de avond. De lange set van The Jillionaire en de afsluiting van The Flexican ft Sef waren meer dan danswaardig.

Overdag was er ook genoeg ander vermaak, zoals dames die met een Spiegel rond liepen voor een perfecte selfie, of even pauzeren met zijn alle in de grote strandstoel waar 12 mensen tegelijk op konden “chillen”. De heren konden terecht voor een knip- en scheerbeurt voor het gezicht en als je geen zin had je eigen drankje te halen kon je het laten brengen door een paar leuke heren van Slam!FM.

Met een line-up van onder andere The Party Squad, Yellow Claw, Carnage, Martin Garrix en als afsluiter Steve Aoki op main stage kon ook daar ieder zijn energie ruimschoots kwijt. Yellow Claw haalde een meisje uit het publiek om op het podium hun vlag te mogen dragen en bij de 17 jarige Martin Garrix schreeuwden de jonge dames hun longen uit hun lijf. Helaas verliep bij Steve Aoki niet alles vlekkeloos en haperde de muziek even, maar dat leek het publiek niets uit te maken. De gehele line up van de main stage kreeg meerdere malen alle handjes in de lucht en zorgde voor een enthousiast publiek dat compleet uit hun dak ging.

Niet alleen de namen in de line-up als Yellow Claw en Steve Aoki, waren groot, maar ook was het festival groot in diversiteit. Hetgeen wat meteen opviel was een multiculti bezetting aan bezoekers. Van Bijlmer tot gabber; iedereen kwam maar voor 1 ding en ging hard op de pompende beats van hardhouse, snelle dupstep en ritmische trap, hiphop en DnB. De sfeer was enorm positief gesteld en iedereen was vast beraden een topdag te beleven en uit hun dak te gaan. Al kwamen de (ijs)lollies goed van pas deze dag, dit bewees volgens mij toch dat ongeacht van welke (sub)cultuur je bent, muziek de mensen bij elkaar brengt. Muziek is van iedereen.

Foto’s (c) Kim Balster/Maxazine

Deel: