Vrijdagavond staat Kansas in de Tilburgse 013, een progressive rock band, die bij iedereen toch wel bekend moet zijn van de hit die zij in de jaren 70 hadden met ‘Dust in the Wind’. Vanavond is een speciale avond, niet alleen vanwege het feit dat dit de enige show is die Kansas deze tour geeft in Nederland, maar ook omdat het de laatste keer is dat Steve Walsh (zang/keyboard) erbij is. 16 augustus is zijn allerlaatste optreden in Sioux City, Iowa.

Er is deze avond geen voorprogramma, en doordat Kansas een uur later start dan eerst de bedoeling was, is het voor de mensen die er vroeg waren een behoorlijke wachttijd. Dan komt eindelijk de tourmanager het podium op, om te vertellen dat je door een foto van band en podium te sturen naar een bepaald adres, je korting krijgt op de merchandise. Niet lang hierna gaat het concert van start.

Na het spelen van hun grootste hit, ‘Dust in the Wind’, reageert het publiek voor het eerst echt enthousiast, waarop bassist Billy Greer grapt: “thank you, and good night”. De band geeft meer en meer het gevoel echt van het optreden te genieten, het lijkt vooral later in de set niet alsof het een routineklus is, iets wat je wel zou kunnen verwachten van zo’n grote band die zoveel speelt en gespeeld heeft. De band sluit af met een toegift waarin ze ‘Fight Fire With Fire’ en ‘Carry On Wayward Son’ spelen. Na de toegift vraagt het publiek langdurig en vergeefs om meer.

Foto’s (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: