Joey Molland is een in Liverpool geboren rockgitarist, die het meest bekend is van zijn werk met Badfinger, de door George Harrison ontdekte band, die op het Beatles label Apple zijn platen mocht uitbrengen. Molland is overigens het enige nog levende bandlid. Hij speelde verder mee op Harrisons ‘All Thing Must Pass’, het ‘Bangladesh Concert’, Lennon’s ‘Imagine’ en daarnaast nog met McCartney, Jerry Shirley en vele anderen. Momenteel woont hij in de VS.

Met ‘Return To Memphis’ heeft hij nu zijn vierde soloalbum uitgebracht. De tien songs op het album zijn door hem zelf geschreven. Hij wordt hierop begeleid door Dave Smith (bas), Steve Potts (drums) en Lester Snell (toetsen). Mollands stem klinkt geleefd en af en toe zelfs moe. Maar passend bij deze stijl van muziek. Het album is op generlei wijze een tribuut aan de muziek uit Mempis of aan de legenden die deze stad heeft voortgebracht. Het is gewoon in de Royal Studios in Memphis opgenomen. We horen tien goed in het gehoor liggende songs, melodieus en aangenaam. Slechts in ‘Frank And Me’ en ‘All I Need Is Love’ hoor je de oude Badfinger er nog enigszins in terug.

Kortom, een alleraardigste CD met tien aangename songs. Tien korte verhaaltjes, die tonen dat Molland een prima songwriter is. (7/10) (Eigen beheer)

Deel: