Tijdens Cultfest, het driedaagse belevingsfestival dat in het pinksterweekend plaatsvond, kregen muzikanten de kans om één gratis geluidsopname te maken bij de jongste opnamestudio van Utrecht en tevens programmadeelnemer: Playground Studio. De gezamenlijke opnames worden op donderdag 26 juni als een compilatiealbum aangeboden via Bandcamp. De bands Gwladys Street, El Cheapo, Danibal & Ndima, Suzanne Cuypers en Juicy Jones hebben tijdens het Cultfest-weekend een track opgenomen. Net als het programma van het innovatieve festival is het album een eindproduct van een gevarieerde groep spraakmakende artiesten. Van congolese pygmeeën tot singer-songwriters en van strakke funk tot stampende rock.

Het eindresultaat wordt op Bandcamp, een online muziekwinkel en een platform voor promotie voor artiesten, aangeboden aan iedereen die Cultfest bezocht heeft en geïnteresseerden in vernieuwende muzikale ontwikkelingen. Het album is hier digitaal te beluisteren: https://cultfest.bandcamp.com/

Playground is een oefenruimte en opnamestudio, maar geeft ook ondersteuning bij crowdfunding campagnes, online distributie, promotie en boekingen en stelt graag hun netwerk open van boekers, managers, labels, distributeurs en pluggers. Daarmee Playground richt zich op bands met talent maar die nog niet de handvatten hebben om zich professioneel te profileren. Dit doen ze door samen met de artiest een ontwikkelingsplan te maken en hier in een half jaar naartoe te werken. De organisatie wil op een laagdrempelige manier inspelen op het geringe aanbod dat er nu is op het gebied van artiestenontwikkeling.

Deel: