Steven Seagal de acteur heeft bij het grote publiek geen introductie nodig. Steven Seagal de bluesmuzikant heeft wel introductie bij de muziekliefhebber. Op 14 juli komt hij met zijn blues band, bestaande uit Big Big Bill Morganfield (de zoon van Muddy Waters), Ernest Tibbs (Simon Phillips), The Fitzmaurice Twins, Marty Grebb (The Buckinghams), Redd Valkaert, Shad Cobb (Sam Bush, Mark O’Connor) en Tom Hambridge, voor een eenmalige Nederlandse show naar Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.

Steven is al jaren een begaafd muzikant. Sterker nog, hij houdt zich al langer bezig met het maken van muziek dan met acteren. Op zijn twaalfde krijgt hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en sindsdien raakt hij gefascineerd door de blues. Steven speelde samen met legendarische bluesmuzikanten als BB King, Bo Diddley, John Lee Hooker en zijn grootste inspiratiebron Clarence “Gatemouth” Brown. Steven’s album ‘Mojo Priest’ (2007) wordt door critici zelfs gezien als één van de beste blues albums.

 

Deel: