‘Little Green Bag’, de hit van de George Baker Selection uit 1969, is vandaag in samenwerking met Douwe Bob opnieuw gereleased. Met deze kersverse variant vragen de muzikanten aandacht voor de Brinker-campagne van Cordaid Mensen in Nood. In de campagne staan duurzame bio-zandzakken van Nederlandse makelij centraal. Met deze Green Soil Bags, voor de campagne omgedoopt tot ‘Brinkers’ –naar het jongetje dat met zijn vinger een dijkdoorbraak voorkwam-, kan een totaal nieuw soort dijk gebouwd worden ter preventie van watersnoodrampen. De zakken zijn niet alleen erg duurzaam, ze bieden ook werkgelegenheid aan de lokale bevolking en zijn een voedingsbron voor het vee. Met de campagne wil Cordaid Mensen in Nood fondsen werven voor een project in Bangladesh. Als dit project succesvol verloopt, kunnen duizenden mensenlevens worden gered.

“Little Green Bag lijkt te zijn geschreven voor deze prachtige, oer-Hollandse uitvinding die echt levens redt. Ik ben heel trots op het resultaat van de remake samen met Douwe Bob, die echt een nieuwe vibe heeft gegeven aan de song. Dat ik met mijn muziek een wezenlijke bijdrage kan leveren aan zo’n mooi initiatief, vind ik geweldig”, zegt George Baker.

Een goeie zaak
Het muzikantenduo dook vorige week samen de studio in om het nummer opnieuw op te nemen. Het resultaat overstijgt de verwachtingen van beide artiesten. “Samenwerken met een legende als George Baker was op zich al een verrijking. Om op deze manier zo’n goed initiatief te steunen nog meer! Dijken bouwen zit ons Nederlanders in het DNA, dat wij daar andere mensen mee kunnen helpen is echt een goede zaak. Muziek maken zit verweven in mijn eigen DNA. Meedoen was daarom heel intens”, aldus singer-songwriter Douwe Bob.

Pay what you want
Cordaid Mensen in Nood biedt het nummer gratis aan op hun website, www.koopeenbrinker.nl. Muziekliefhebbers kunnen zelf bepalen of en hoeveel ze voor het liedje willen betalen. Eén Brinker kost €2,- en voor de dijk in Bangladesh zijn 50.000 ‘Brinkers’ nodig. Simone Filippini, directeur van Cordaid: “Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we met de remake van deze grote Nederlandse wereldhit, ook de ‘Brinker’ tot een wereldhit kunnen maken. En we door de inzet van deze innovatieve zandzak, vele duizenden levens in overstromingsgebieden kunnen redden. Ik hoop dan ook dat men zich laat inspireren door deze twee topmuzikanten en men massaal het nummer gaat downloaden. Door een ‘Brinker’ te kopen, draagt iedereen letterlijk een steentje bij aan de dijk in Bangladesh waarmee we veel mensen kunnen beschermen tegen vreselijke rampen.”

Foto (c) Ronald van Vessem

Deel: