MikeLittle AllTheRightMovesNa een pauze van ruim tien jaar verscheen vorig jaar opeens het album “Forgive Me” van Little Mike & the Tornadoes. Dit bleek een reissue te zijn van een cd uit 2003, maar het was een voorbode dat er iets meer stond te gebeuren. En met het verschijnen van “All The Right Moves” blijkt de band rond Michael Markowitz zich weer te hebben geformeerd en als van ouds de podia onveilig te kaken. De band bestaat naast zanger en harmonicaspeler Little Mike uit de oud-leden Brad Vickers (bas), Rob Piazza (drums) en Tony O. Melio (gitaar). Daar heeft zich pianist Jim McKaba nog aan toegevoegd.

Van de dertien songs op de cd zijn er elf door Mike geschreven. De band speelt solide Chicagoblues, is strak en swingt de pan uit. Vickers en Piazza zorgen voor een stevige en strakke basis, waarop de drie andere leden hun werk kunnen doen. Mike heeft een vol harmonicageluid en een prettige zangstem. Melio speelt gewoon lekker gitaar en McKaba is een uitstekende aanvulling van de band. De beste songs op het album zijn voor mij “Blues Is Killing Me” met geweldig gitaarwerk van Melio en “Since My Mother’s Been Ill” met een fraaie interactie tussen Melio en McKaba.

Een prima album met heerlijke Chicagoblues. Een must voor de fans. (8/10)(Elrob Records)

Deel: