Afgelopen weekend vond het 2-daagse Indian Summer Festival plaats in Broek op Langedijk. De Noord Hollandse plaats bood een mooie plek aan het water voor de zes stages genaamd Red, Purple, Green, Blue, Yellow en Black. Naast de mooie line-up met headliner Lilly Allen die zondag avond af sloot, was er genoeg voor verschillende muziekliefhebbers met onder andere muziek uit de 80’s, 90’s en zero’s en was er een comedy stage waar onder andere Jan Jaap van der Wal te zien en te horen was. Ondanks dit was het festival niet geheel uitverkocht.

In eerste instantie leek het publiek wat rustig maar daar kwam snel verandering in bij Jett Rebel die als eerste op het hoofdpodium Red stond en het publiek een beetje los kon maken: dat lukte aardig. Zoals altijd spatte de energie van het podium en zette hij een optreden neer waarbij het merendeel van het publiek de voeten niet aan de grond kon houden. Niels Geuzenbroek sloot aan op podium Purple en deed opvallend genoeg naast eigen nummers ook het nummer “Magic” van Coldplay. De Dijk was daarna op stage Red, een echte Hollandse meezinger en kreeg veel stembanden los wat goed was voor de sfeer. Niet veel later verzamelde zich al veel mensen voor Shermanology die het publiek compleet los lieten gaan. Van voor aan het podium tot achter op het veld stond iedereen te dansen. Om even tot rust te komen stond Milow met zijn band alweer klaar en met vier mensen op een rij speelde zij een uur lang bekende nummers, maar ook hun nieuwe single “We must be crazy”. Aansluitend bouwde De Jeugd Van Tegenwoordig een feestje bij het andere podium en kregen allen handjes in de lucht.

Kensington kwam op het hoofdpodium nog even de boel op zijn kop zetten en ging het al meteen na het eerste nummer los. De avondzon scheen heerlijk over het terrein en dus vroeg zanger Eloi een zonnebril te leen aan het publiek. Die werd hem dan ook toegegooid en bij het laatste nummer weer netjes door Eloi teruggegooid. De heren knalden van het podium met een aantal nieuwe nummers maar ook nog wat uit de oude doos. Meteen sfeer en die bleef dan ook de rest van de avond hangen. Het begon inmiddels wel wat af te koelen, maar Parov Stelar Band en Mightyfools zorgden bij stage Purple voor verwarming en een mooie stoet met bijzondere figuren kwamen de boel nog even aandikken. Dit liet ook zien dat er echt moeite gedaan werd voor aankleding en beleving van het festival. Erg mooi gedaan, een echte Indian Summer! Ook de Crystal Fighters haalde alles uit de kast en stonden als voorlaatste op hoofdpodium Red. Het publiek was duidelijk enthousiast, als er een dak was geweest zou het eraf gaan! Het publiek stond te springen en te dansen en zo was er van de rustige sfeer aan het begin van de middag niet veel meer over. Alhoewel de Greenstage het dance-podium was met DJ’s als Erick E en Moti b2b Michael Mendoza werd er dus niet alleen bij die podia gedanst. De algehele sfeer was goed en als grote afsluiter stond Lilly Allen op hoofdpodium Red. Met een decor van babyflessen die bijna net zo groot waren als Lilly zelf, gaf ze een mooie show weg met haar danseressen en had het optreden een schitterend aanzicht. Een enkele keer nog van kleding wisselen maakte het af en met bekende en minder bekende nummers kon het publiek voldaan naar huis na een geweldig festival.

Deel: