Dierenliefhebbers hebben een petitie gestart tegen het optreden van Metallica op het Glastonbury Festival. De reden hiervan is dat Metallica frontman James Hetfield heeft toegezegd om de voice-over voor zijn rekening te nemen bij een documentaire over de jacht op beren. Hetfield blijkt een fervent jager te zijn en met name ook een zwak te hebben voor de jacht op Kodiak beren.

Bij een aantal mensen is dit in het verkeerde keelgat geschoten, zij hebben een Facebook pagina aangemaakt getiteld “Remove Metallica from Glastonbury Festival for their support of Bear Hunting”. De pagina heeft bijna 30.000 likes, het aantal groeit snel. Op de pagina is te lezen: “James Hetfield, frontman van Metallica is een liefhebber en promotor van het jagen op groot wild. Momenteel is hij gastheer voor een show van History Channel show getiteld ‘The Hunt’ dat gaat over de berenjacht in Alaska. Dit gaat tegen alle normen en waarden in die de afgelopen jaren zo belangrijk zijn geworden voor Glastonbury”.

Ook bij onze zuiderburen heeft dierenrechtenorganisatie GAIA het vuur aangewakkerd door niet het optreden op Rock Werchter te verbieden, maar zeker wel te boycotten. “Het zou een mooi gebaar zijn als de weide voor het podium leeg zou blijven”. “Hetfield verdient wel een sterk signaal omdat hij met zijn voorbeeldfunctie de bijzonder controversiële jacht op grote wilde dieren promoot, de beste rechters zijn de fans” aldus een woordvoerder van de belangenorganisatie voor dieren. Er zijn (nog) geen berichten uit eigen land omtrent hun optreden op Pinkpop dit weekend maar dat een statement gemaakt moet worden lijkt wel duidelijk op de diverse forums.

Deel: