Rock in Rio is een muziekfestival dat voor het eerst werd gehouden in 1985 in Rio de Janeiro en een initiatief is van de Braziliaanse zakenman Roberto Medeina. Dit jaar vond voor de 7e keer de Portugese versie Rock in Rio Lisboa plaats met een bijzonder optreden.

Afgelopen week speelde Gary Clark Jr. nog in een uitverkochte Paradiso en kort daarna stond hij alweer op het festival in Lissabon als opwarmertje voor de Rolling Stones. Het was ook niet echt verrassend dat Clark Jr. samen met de Stones het podium betrad om een nummertje mee te spelen. Zij aan zij werd ‘Respectable’ van het album ‘Some Girls’ ten gehore gebracht. Dat was niet eens de grootste verrassing van de avond. Na het derde nummer ‘Live with me’ betrad die andere grote rockheld, Bruce Springsteen, het podium om samen ‘Tumbling Dice’ te spelen.

De toegift van de Rolling Stones was er ook een met een knipoog naar de organisator. Bij de eerste ideeën voor dit grootse festival in de jaren ’80 kreeg Medeina vaak te horen dat hij niet altijd krijgt wat hij wenste, en dat het nooit zou lukken wat hij wilde. Dat de avond werd afgesloten met ‘You cant always get what you’ want en'(I can’t get no) satisfaction’ als mooie boodschap.

Rock in Rio wordt volgend jaar mei in Las Vegas gehouden

Deel: