Morgen verschijnt Ghost Stories, het nieuwe en tevens zesde studioalbum van Coldplay. Dat Coldplay nog steeds goed op de kaart staat, blijkt onder andere uit het feit dat het album voor release de gouden status (25.000 stuks) heeft behaald in Nederland. Ghost Stories is mede geproduceerd door Paul Epworth, Daniel Green en Rik Simpson, die al eerder met de band samenwerkten voor het album Mylo Xyloto (2011). Het album artwork is geëtst door de in Engeland woonachtige Tsjechische kunstenares Mila Fürstová.

Op het album staat ondere andere de eerste officiële single Magic. Binnen twee maanden bereikte Magic de gouden status in Nederland. Voor A Sky Full Of Stars, de tweede single van het album, is de band een samenwerking aangegaan met Tim Berglin, ook wel bekend al ’s werelds grootste DJ van dit moment Avicii. De single werd door Radio 538 gelijk Alarmschijf gemaakt en kwam binnen op #2 in de single charts. A Sky Full Of Stars is momenteel te horen op zo goed als alle Nederlandse radiostations en heeft in 88 landen op #1 gestaan in de iTunes charts. Beluister hier A Sky Full Of Stars. Aan het nummer True Love heeft niemand minder dan Timbaland zijn bijdrage geleverd en op Midnight producer Jon Hopkins. Op O, het laatste nummer van het album, zijn de twee kinderen van Chris Martin en Gwyneth Paltrow te horen.

Eerder dit jaar heeft Coldplay een prachtige TV-special opgenomen in Los Angeles, deze TV-special zal wereldwijd worden uitgezonden rondom albumrelease. Bekijk hier de bijbehorende trailer. Naast de TV-special kondigde de band ook aan zes intieme optredens te geven in zes verschillende steden over de hele wereld. De band trapte eind april af in Keulen, waarna begin mei een show in New York volgde.

Deel: