BradBad TakeAWalkWithMe

Bad Brad & The Fat Cats is een trio jonge bluesmuzikanten uit de staat Colorado. De band bestaat uit naamgever Brad Strivers (zang, gitaar), Alec Strivers (drums) en Nic Clark (mondharmonica). Onlangs is hun tweede cd, “Take A Walk With Me”, uitgebracht, waarop zij nog aanvullende hulp hebben gekregen van Lionel Young (slide gitaar), Dwight Carrier (accordeon), Gregg Mackenzie (harmonica), Bill Shannon (bas) & Alissa Chesis (bas). Het trio beschikt over een enorm talent en zij weet de luisteraar van begin tot eind te boeien.

Het album bestaat uit dertien door Brad geschreven songs, die zich allemaal binnen het rockende bluesstramien bewegen. De Texasblues is de rode draad, die begint met “Take A Walk With Me” en via boogies als ‘Ego Trip”, shuffles als “Take It Easy”, slowblues als “Lucky Man” en een surfrocker als “UMA” worden we steeds naar deze stijl teruggevoerd. Mijn persoonlijke favorieten zijn de al genoemde “Lucky Man” en het jagende “Man On The Move”.
Brad heeft een prettige stem, die absoluut niet bij zijn leeftijd (23 jaar!) past, en hij heeft een geweldige gitaartechniek. Nic is een uitstekende harmonicablazer en Alec geeft een prima backing.

Ondanks wat steeds wordt beweerd is deze cd het zoveelste bewijs dat de blues nog steeds niet dood is. Bad Brad & The Fats Cats is een frisse verschijning en mede met hun inzet kan de blues nog jaren vooruit. Met het gevarieerde aanbod van blues en boogie is er voor iedereen wel wat te genieten. (Fats Cats Records) (8/10)

Deel: