De 26 editie van festival Dour (BE) heeft er weer een heleboel nieuwe namen bij gekregen vandaag. Op de Last Arena, het hoofdpodium, staan zowel Cypress Hill als Within Temptation. De Dance Hall was vorig jaar een maatje te klein, dus dit jaar krijgt Bonobo een welverdiende plek op de Last Arena voor zijn downtempo vibes. Dans je graag? Chromeo en Hercules & Love Affair beloven er een spetterend dansfeest van te maken! Zij worden vergezeld van D-Bangerz en de helden van het turntablism A-Trak, die een oldschool hiphop-set zullen brengen. Nieuw te ontdekken: Crash vertegenwoordigt de Belgische scene met zijn Future Beats. Ook Joker vs Swindle en Plastician vs Hatcha feat. Crazy D tekenen present voor twee top-back to back-sets vol Grime, UK Bass en Roots of Dubstep.

De pop-, rock- en folkaffiche wordt verstevigd met de bevestiging van Blonde Redhead, Cheveu, Kadebostany, Johnny Flynn & The Sussex Wit, Frànçois & The Atlas Mountains, FùGù Mango, Son Lux, Moaning Cities, Lisa Leblanc en The Tangerines. Het Lefto-podium sluit op zaterdag in schoonheid af met Jonwayne, BadBadNotGood en Madlib. Metal & Hardcore-gewijs wordt de line-up aangevuld met Stand For Truth, Diablo blvd, Rykers en Corbillard. Om af te ronden, mogen we zeker Cairo Liberation Front en Dengue Dengue Dengue! niet vergeten, die ons de muzikale revolutie die zich afspeelt in Egypte en Peru, komen bewijzen.

Festival Dour vindt van 17 tot en met 20 juli plaats vlakbij het Zuid-Belgische plaatsje Dour, en biedt muziekfans de kans om een uniek en alternatief festival te bezoeken, waarbij het evenwicht tussen mythische artiesten, helden en legendes enerzijds en nieuwe ontdekkingen en verscheidenheid anderzijds, erg belangrijk is.

 

 

Deel: