De in Detroit geboren en getogen Marcus Malone begon zijn carrière als heavy-metal muzikant, maar is inmiddels bekender als een begenadigd blues/rock gitarist en songwriter. Hij is een energieke, charismatische performer die gezegend is met een dijk van een stem die geheel terecht met Paul Rodgers, één van de grootste stemmen in de rock vergeleken wordt. Marcus  Malone is een graag geziene gast in het Europese Blues circuit en doet daarbij met enige regelmaat ook Nederland aan. Zo speelde hij o.a. op festivals als Bospop, Bluesrock Tegelen, Culemborg Blues en het Kwadendamme Bluesfestival. Door de jaren heen bracht Marcus Malone vijf albums uit, One More Time (1999), Walkin’ Shoes (2002), Blue Radio (2005), Hurricane (2007) en Let The Sunshine (2011). Zijn zesde, Stand Or Fall kwam onlangs op het label Redline Music uit.

Aan de opnames van het twaalf nummers tellende album heeft naast gitarist/zanger Marcus Malone een keur aan uitstekende artiesten hun medewerking verleend, zoals Sean Nolan, Julian Burdock, Stuart Dixon en Bill Burke op gitaar, Massive Attack bassist Winston Bissett, drummer Christopher Nugent, de toetsenisten Roger Cotton en Moz Gamble, mondharmonicaspelers Will Wilde en Alan Glen, en wordt de achtergrondzang vertolkt door Chantelle Duncan-Heath, Dani Wilde en Eno Williams-Uffort.

cdcovermarcusmalonestandorfallEr wordt gestart met “Living the blues”, een vette bluesrocker, met een spetterende bijdrage van Will Wilde op de mondharmonica, en het gospelachtige “Stand Or Fall” dat gedragen wordt door de mooie soulvolle stem van Malone. Ik zit direct op het puntje van mijn stoel om de volumeknop een fikse slinger naar rechts te geven. Echt prachtig… en dan heb ik nog heel wat nummers te gaan waarin Malone een muzikale mengelmoes van Blues (Slow Down en Jealous Kind), Funk (Ain’t No Tellin en Can’t Stop Lovin You), Rock (One Woman Man) en zelfs een Ballad (It’s Gonna Take Time) ten gehore brengt.

Ik kan na meerdere luisterbeurten vaststellen dat Marcus Malone een zeer gevarieerd album heeft uitgebracht waarin naast de uitstekende inbreng van de eerder genoemde artiesten Malone zijn buitengewone talenten als gitarist, zanger en songwriter zeer goed etaleert. Een fraai verzorgde productie, met ijzersterke nummers die met veel vakmanschap door alle betrokkenen worden gespeeld! (8/10)(Redline Music)

 

Deel: