De Canadese band Comeback Kid is ter promotie van hun nieuwe album aan het touren door Europa. ‘Die Knowing’ heet de nieuwe schijf en is door recensenten positief ontvangen. Via landen als Duitsland, Zweden, Noorwegen Slovenië en Hongarije komt de band op zaterdag de 19e april uit in Eindhoven. En hoewel het dus een weekend is, het openbaar vervoer goed geregeld is in deze stad en er weinig excuses zijn om niet te komen is het optreden niet uitverkocht. Sterker nog, jammer genoeg is de zaal redelijk leeg. Dit geldt voornamelijk, zoals gewend, bij het voorprogramma maar ook tijdens de hoofdact kijk ik verrast naar lege plekken.

Comeback Kid is sinds 2000 actief als hardcore band en heeft zijn sporen toch ruimschoots verdiend. Onderscheidend door goede strakke melodieuze riffs, breaks en de geweldige stem van Andrew Neufeld is dit een hardcore band die zich duidelijk onderscheid met het gros van de hardcore bands. Malevolence, The Greenery en XIBALBA moesten er voor zorgen dat het aanwezige publiek warm zou worden voor het optreden van Comeback Kid. Dat dit totaal niet uit de verf kwam verbaasde mij niet. De support acts vielen qua hardcore genre redelijk uit de toon ten opzichte van Comeback Kid. Een handje vol echte liefhebbers van de scene probeerde er wel wat van te maken met het vertrouwde zwaai en zwier werk. Echter was er een bepaalde groep het hier niet mee eens en ontstond er een opstootje. Mijn advies naar dit groepje, blijf aan de bar hangen als je er niet tegen kan. Het verstoorde de sfeer voor een korte periode.

Om half tien gingen de lichten uit voor Comeback Kid en werd de zaal gelukkig voller. Het publiek kwam naar het podium om maximaal te kunnen genieten. ‘Die Knowing’, de nieuwe single werd ingezet als een soort intro en dat was een goede zet. Iedereen had er direct zin in. Comeback Kid speelde in totaal 16 nummers van diverse albums waaronder ‘Do yourself a favour’, ‘Losing Sleep’, ‘Broadcasting’, het geweldige ‘G.M. Vincent & I’, ‘The concept stays’ en eindigde met ‘Wake the dead’. Dat direct na de laatste noot, de dank je wel van Andrew en het weglopen van de band, veel bezoekers de uitgang zochten verbaasde mij. De DJ was er voor mijn gevoel ook niet zeker van of er nog een toegift kwam en een handje vol mensen riep nog wat gehaast “we want more”… Het kwam er niet van.

Deel: