Alhoewel ze veel in Europa getourd hebben en ook binnenkort weer naar Duitsland gaan is er gelukkig nog even tijd gemaakt voor een kleine clubtour in Nederland. Town Of Saints was eergisteren 29 maart, in de 013 met Our Minor Fall in het voorprogramma en lieten een geweldige indruk achter.

Our Minor Fall trapte af met een toepasselijk muzikaal optreden. Ook deze band gebruikt verschillende klassieke instrumenten om hun popklanken ten gehore te brengen. Met een live achtergrond, creatief gemaakt door middel van vloeistof die op de achtergrond geprojecteerd werd, werd de toon gezet.

En ik weet niet wat het is… maar ze doen iets met me. Town Of Saints.Vanaf het eerste nummer hadden ze mijn volle aandacht en dat veranderde geen seconde tijdens het hele optreden. En zo ook bij het publiek, dat van tijd tot tijd muisstil was en je tussen de nummers door een speld kon horen vallen. Maar wat is dat dan toch? Is het de chemie van Harmen en Heta die ook op het podium duidelijk zichtbaar is?  Of het vliegensvlugge vioolspel van Heta die aantoont dat klassieke instrumenten prima een plek in de popmuziek kunnen innemen?

Het was in ieder geval prettig om naar te kijken en luisteren en met de terugkomst van bassist Anne die even weg is geweest, lijkt het viertal Harmen (zang en gitaar), Heta (viool en zang), Sietse (drummer) en Anne (bassist) compleet en spatte de energie van het podium. Moeiteloos veranderde het tempo in de nummers en vooral bij de up-tempo stukken was deze folkrock band een feestje om naar te kijken en luisteren. Het publiek was ook duidelijk geamuseerd en niet alleen door de muziek, maar ook door de verhalen van Harmen, die vertelde waar zijn schrijfinspiratie vandaan komt. Van lange autoritten die hij als kind mee maakte tot aan een lange nacht oud en nieuw met vrienden, van alles kwam er voorbij. Dit in combinatie met de kleine zaal gaf het optreden een intieme sfeer.

De interactie met het publiek maakte het optreden een beleving. Zo lieten ze de hele zaal “oe-oe-oe” mee zingen. En als laatste gingen ze tussen het publiek staan en gaf Harmen nog een zanglesje weg. De zaal werd opgedeeld in groepen en iedereen zong mee: geweldig. Al weet ik niet precies wat het is, het was een absolute top avond. Van deze band verwacht ik nog veel te gaan horen komende tijd, dus laat die hitlijsten en grote zalen maar komen. Town Of Saints is er klaar voor!

 

 

 

 

 

 

Deel: