Op 10 september 2012 werd bekend dat Green Lizard na een break van 4 jaar weer bij elkaar kwam. Niet veel later kwam de eerste korte tour samen met Face Tomorrow. De tour werd omgedoopt tot de Hello/Goodbye tour. Green Lizard kwam en Face Tomorrow ging. Op 28 maart 2014 staat Green Lizard in een uitverkocht Mezz Breda. De zaal is gevuld met bezoekers van het eerste uur en ook bezoekers die Green Lizard voor de eerste keer zullen gaan meemaken. De broers Remi en Brian Tjon Ajong zijn bandleden sinds de oprichting in 1994. Axel van Oort (bassist) en Jochem van Rooijen (drummer) hebben de lege plaatsen ingenomen die er na de break in 2008 zijn ontstaan.

Er is geen voorprogramma dus wanneer de klok 21:00 uur slaat stopt de DJ zijn muziek, worden de lichten gedimd en kan er direct genoten worden van een van de beste sets die Green Lizard ooit heeft gespeeld. 19 nummers tel ik snel op de setlist, 19! Nummers, ongekend. Mijn ogen dwalen door de lijst heen en er staan pareltjes op die ik al in geen tijden live heb mogen aanhoren. “Hurt” is een fijne opener van de set, gevolgd door “Walk over water” en “One minute”.

Daarna speelt de band het prachtige “Feed on me”. Halverwege de set waarin nieuwe en oude nummers elkaar opvolgen speelt men “On Fire”, de nieuwe single van het nog uit te brengen album. Een ander nieuw nummer “Junior” volgt en wat opvalt is dat deze nieuwe nummers een volwassenere opbouw en uitstraling hebben dan nummers voor dat Alex en Jochem bij de band speelde. Het niveau is een tree hoger op de muzikale ladder. In de begin jaren 2000 heeft de band diverse prijzen gewonnen waaronder de zilveren harp en gouden kalf.  Met de huidige nummers, uitstraling en inzet kan ik mij niet voorstellen dat in deze bezetting niet nog meer prijzen gewonnen worden.

Bij “Awake” gaat de ziel en zaligheid er volledig uit op het podium, dit heeft ook zijn invloed bij het publiek.  Na het laatste nummer bedankt Remi het publiek en gaan de gitaren van de schouders.. of niet. Remi geeft aan dat de kleedkamer wel erg ver weg is maar toch wel een echt “We want more” a la Guus Meeuwis te willen. Het publiek geeft er gehoor aan en in een donkere Mezz scandeert de zin.

Wanneer de lichten weer aan gaan speelt Green Lizard zijn laatste drie nummers, “Gone”, het, momenteel, erg toepasselijke “Mouthful” en als laatste nummer “Anal Fuck”. De 19 nummers hebben er voor gezorgd dat het een avondvullend programma werd, om 22:45 uur stapte de 4 bandleden met een voldaan gevoel het podium af. Green Lizard is nog te zien op diverse podia, bijvoorbeeld 4 april in de kroepoekfabriek te Vlaardingen, 5 april in de Groene Engel te Oss en op 24 april in de Bitterzoet te Amsterdam.

Fotografie: Natasja Noyons

Deel: