Hardwell, die in oktober 2013 werd verkozen tot de nummer één DJ van de wereld, heeft de International Dance Music Award (IDMA) ontvangen voor “Best Global DJ”. Daarnaast nam de Nederlandse producer/DJ ook de award in ontvangst voor “Best Progressive House / Electro DJ”. De International Dance Music Awards zijn een prestigieus onderdeel van de Winter Music Conference in Miami.

Hardwell was in maar liefst zes keer genomineerd in de categorieën : “Best Global DJ”, “Best Producer” en “Best Progressive House/Electro DJ”, evenals “Best Podcast of Radio Mixshow DJ” voor zijn podcast en radio-show Hardwell on Air. Bovendien is zijn hitsingle “Apollo” Featuring Amba Shepherd genomineerd voor “Best Electro/Progressive Track” en “Best Featured Vocalist Performance.

Platenmaatschappij Armada Music heeft maar liefst 10 awards binnengesleept. Armin van Buuren, één van de medeoprichters van het label, ontving 11 nominaties en ging met maar liefst 8 awards naar huis. De populaire DJ is in Miami bekroond tot ‘Best Trance DJ’, ‘Best Artist (Solo)’ en ‘Best Producer’. Zijn compilatie ‘A State Of Trance 2013’ werd beloond met een award voor ‘Best Compilation or Full Length DJ Mix’. De nieuwste editie ‘A State Of Trance 2014’ is vanaf heden beschikbaar op iTunes en CD.

Dat het succesvolle Amsterdamse label, bekend van haar grote trance releases, ook goed scoort in andere genres blijkt uit de awards voor ‘Best Tech House/Techno Track’ voor de track ‘Let’s Go Dancing’ van Tiga VS. Audion en award voor ‘Best Underground Dance Track’ voor Bigger Than Prince’ van Green Velvet. De wereldhit van Armin van Buuren & Trevor Guthrie, ‘This Is What It Feels Like’ is benoemd tot ‘Best Trance Track’, ‘Best Music Video’ en ‘Best Featured Vocalist Performance’. Een andere belangrijke IDMA die Armin heeft gewonnen is voor zijn radioshow ‘A State Of Trance’. Hij ontving hiervoor de award ‘Best Podcast or Radio Mix Show’.

De International Dance Music Awards, officieel onderdeel van de Miami Winter Music Conference, wordt beschouwd als de meest toonaangevende award show in de internationale dance muziek industrie. Er werden awards uitgereikt binnen 57 categorieën. Meer dan 2 miljoen stemmen vanuit ruim 200 verschillende landen kwamen binnen. Met meer dan 60.000 bezoekers uit 70 landen, is het Winter Music Conference een jaarlijks hoogtepunt voor veel DJ’s, artiesten, promoters en clubbers.

Deel: