Music On Vinyl presenteert in samenwerking met Sony Music voor Record Store Day op 19 april een aantal gelimiteerde releases van onder andere Aerosmith, The Allman Brothers Band, Dean Martin, MGMT en Outkast op 180 gram vinyl. Andere gelimiteerde Music On Vinyl RSD releases komen van Benelux artiesten zoals Novastar, Nits, de Belgische Jazz legende Placebo, Jett Rebel, Rinus’ Garage met Triggerfinger en Shocking Blue.

In samenwerking met Legacy Recordings worden onder andere vier geremasterde Aerosmith LP’s op 180 gram vinyl gelanceerd: de klassiekers Rocks uit 1976, Draw The Line uit 1977, een hard rockende reactie op de toen opkomende Punk; Night In The Ruts uit 1979 en Rock In A Hard Place uit 1982. Verder verschijnt Selections From Play All Night van The Allman Brothers Band op een dubbel LP, die tien nummers bevat van Play All Night: Live At The Beacon Theatre 1992. Voor de release van één van Dean Martin’s mooiste albums, Dream With Dean uit 1964, is de audio opnieuw van de originele analoge tapes gemastered. Ook opnieuw van de originele analoge tapes gemastered zijn MGMT’s succesdebuut Oracular Spectacular (2007) en hun psychedelische meesterwerk Congratulations uit 2010. Hekkensluiter van de Legacy releases is een speciale 20-year anniversary editie van het baanbrekende hip-hop manifest Southernplayalisticadillacmuzik van OutKast uit 1994.

Onder de Nederlandse releases bevindt zich de Nederlandse Pop groep Nits, die dit jaar hun 40 jarig bestaan vieren en zij worden geëerd met een exclusieve transparante 10” met hun zes grootste hits. Ook de Nederlandse Rock legende Shocking Blue wordt in het zonnetje gezet met de “Send Me A Postcard/Harley Davidson” single uit 1968 op oranje vinyl. En dan terug naar het heden; vorig jaar nodigde Golden Earring bassist Rinus Gerritsen de Belgische Rockhelden Triggerfinger uit in zijn thuisstudio, wat resulteert in de eerste 7” release van Rinus’ Garage (“Wall of Dolls/Annie”) op transparant vinyl. Eveneens gloednieuw zijn de eerste twee EP’s, Venus & Mars, van het Nederlandse muzikale wonderkind Jett Rebel, die voor het eerst op vinyl worden uitgebracht als dubbele 10” op rood en blauw vinyl.

Onze zuiderburen zijn ook goed vertegenwoordigd in de RSD releases van Music On Vinyl. Het prachtige gelijknamige debuut van het Belgische Novastar uit 2000 wordt gelimiteerd uitgebracht op zwart-blauw vinyl. De zeer gewilde discografie van Placebo, de band van de Belgische Soul Jazz musicus Marc Moulin uit de jaren ’70, wordt voor het eerst officieel opnieuw uitgebracht op 180 gram vinyl (Ball Of Eyes, 1973 en Placebo), wat door liefhebbers van het rare groove genre zeker zal worden gewaardeerd.

Onder de soundtracks bevindt zich Federico Fellini’s legendarische film uit 1973, Amarcord (met muziek van Nino Rota), die op blauw vinyl wordt geperst in een gelimiteerde oplage. Verder worden twee tracks van de originele King Kong filmmuziek uit 1933 op een blauwe 7” geperst en voorzien van een unieke hoes. Tenslotte krijgt de allereerste single van de Britse Garage Rock helden Elmer Gantry’s Velvet Opera (“Flames”/”Salisbury Plain”) zijn eerste reissue ooit.

Deel: