Leave the World Behind posterZes jaar na de start in Stockholm besluiten Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello om Swedish House Mafia op te heffen. ‘Leave the World Behind’ volgt een van de grootste danceacts ter wereld tijdens ‘One Last Tour’, de afscheidstournee in 2012-2013. In vier maanden geeft het trio – verantwoordelijk voor wereldhits zoals ‘One’ (met Pharrell), ‘Miami 2 Ibiza’ (met Tinie Tempa) en ‘Don’t You Worry Child’ (met John Martin) – vijftig shows in 26 landen. In een week tijd waren de miljoen tickets voor de grootste dancetournee uit de geschiedenis uitverkocht.

De regisseur van de documentaire is Christian Larson – volgens manager Amy Thomson het vierde lid van Swedish House Mafia – die ook hun documentaire ‘Take One’ uit 2010 regisseerde. Als een vlieg op de muur volgt hij de DJ’s als ze hun afscheid bekendmaken en bij de wereldtournee waarvan het drietal altijd had gedroomd. De film laat adembenemende optredens zien, het plezier en de dieptepunten. Langzaam wordt duidelijk dat de drie DJ’s en producers het grootste succes uit hun leven moesten stoppen om hun vriendschap te redden.

Cast: Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Axel Hedfors; regie, camera & montage: Christian Larson; executive producers: Amy Thomson, Jonas Akerlund; producent: Svana Gisla; geluid: Erik Olsson; muziek: Swedish House Mafia.

Vrijdag 28 maart, 21.00 uur draait Leave the World Behind eenmalig bij Pathé in Amsterdam, Breda, Eindhoven en Rotterdam. Een muziekdocumentaire van Christian Larson over de afscheidstournee van danceact Swedish House Mafia. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

Bekijkhieronder de trailer voor ‘Leave the World Behind’.

Deel: