Een speciaal voor Elvis Presley gemaakte cape – waarvan het de bedoeling was dat hij hem zou dragen tijdens zijn fameuze Aloha from Hawaii Via Satellite concert uit 1973 – wordt ter veiling aangeboden. De cape, versierd met de Amerikaanse adelaar en sterren en ingelegd met halfedelstenen, is ruim 1,5 meter lang. Toen Presley hem tijdens de repetities omdeed, vond hij hem te zwaar om tijdens de show te dragen. Ontwerper Bill Belew moest een lichtere versie van de cape maken, de originele cape werd naar Graceland gestuurd.

“Presley had de cape laten maken om zich te verstoppen tijdens de opening van de Hawaii show,” verteld Bobby Livingston, een woordvoerder voor RR Auction, het in Massachusetts gevestigde bedrijf dat de cape verkoopt. “De choreografie voor de show was inmens, de bedoeling was dat Elvis de cape zou laten vallen en zichzelf zou tonen aan het zenuwachtige publiek. echter, toen Presley de cape aandeed tijdens de repetities zorgde het gewicht van de cape er bijna voor dat hij achterover viel, en werd er besloten dat er een kleinere versie nodig was”.

Volgend de omschrijving die te lezen is op de website van RR Auction’s website: er zijn drie kleine haakjes en Velcro in de kraag van de cape ingenaaid om de cape vast te maken aan Presley’s jumpsuit, en twee kleine riempjes in de hoeken van de cape zodat Elvis zich goed kon bewegen tijdens het dragen van de cape.

Belew, die overleed in 2008, vergaarde beroemdheid door het ontwerpen van een flink aantal jumpsuits voor Elvis tussen 1968 en 1977, inclusief het satijnen ensemble dat de zanger droeg tijdens zijn ontmoeting met president Nixon. In 2008 ging het door Belew ontworpen peacock jumpsuit van de hand voor $300,000. In 1999 wisselde de kleinere “Aloha cape” tijdens een veiling van eigenaar voor $105,250.

elviscape-600x400-1395072105

Deel: