Stand-upcomedian en cabaretier Martijn Koning wordt ambassadeur van de Stichting Kind en Brandwond. Kinderen met brandwonden hebben vaak een ingrijpend ongeval meegemaakt. Na de schok van het ongeluk volgt vaak een langdurige, pijnlijke behandeling. En nadat de wonden eenmaal genezen zijn, blijven er meestal zichtbare en heel veel onzichtbare littekens achter.

Martijn Koning voelt zich erg aangesproken door de Stichting Kind en Brandwond en wil graag een bijdrage in actieve zin leveren om de doelen van de stichting te bereiken. Hij zal oa workshops gaan geven voor de kinderen, op de vakantieweken voor lotgenoten, om zich kwetsbaar en open te durven presenteren als standup commedian. Maar hij zal zich ook inzetten tbv fondsen werving. Naast Martijn Koning zijn Hans Kazan en Chantal Nuus ambassadeurs van de stichting.

Martijn Koning (1978) maakt sinds 2004 de Nederlandse comedypodia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain. Hij combineert snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Martijn heeft in 2013 de stap gezet naar zijn eerste soloprogramma: De maand van Martijn. Vanaf

Deel: