Van Dik Hout bestaat 20 jaar en er is een nieuwe cd uit, het achtste studioalbum van de band; “Alles wat naar boven drijft”. In het kader van deze twee gelegenheden is de band een uitgebreide tour begonnen langs veel podia in het Nederlandse clubcircuit. Op vrijdag 28 februari speelden ze in Manifesto in Hoorn.

Het voorprogramma was een band uit Volendam, Mission Ten. Deze band is 2 jaar bezig geweest met nummers schrijven en repeteren. Op deze vrijdag, mochten ze in Manifesto openen voor Van Dik Hout. Dit was tevens het debuut van de band. De eerste single van deze band wordt binnenkort verwacht.

Van Dik Hout was erg enthousiast en muzikaal erg goed. Er werd bij de bekende nummers volop meegezongen en tijdens het nummer “Pijn”, pakte zanger Martin Buitenhuis ook een gitaar om mee te spelen. Dit nummer is destijds opgenomen met Herman Brood. Na het spelen van 16 nummers, waaronder ook een aantal nummers van het nieuwe album, was het mooi geweest en de band liep het podium af. Uiteraard was het publiek daar niet mee eens. Gelukkig kwamen ze nog terug voor drie nummers. Ook daar kwam een eind aan en dat was tevens meteen het einde van het concert. Na nog een buiging van alle bandleden, liepen ze dan toch het podium af. Ze konden nu de de verjaardag van bassist Benjamin Kribben gaan vieren.

Deel: