Het derde album van Go Back to the Zoo liet even op zich wachten maar de heren maken een goede comeback met hun nieuwe plaat “Zoo”. Een eigen plaat met opzwepende rocknummers, een poppy sound en teksten die er toe doen, zet de toon.

Na de eerste twee platen “Benny Blisto” (2010) en “Shake a Wave” (2012) uitgebracht door Universal, was dit maal de buurt aan V2 Records, met een mooi resultaat. De plaat, geproduceerd door de Britse Youth (onder andere bekent van U2, The verve en Paul Mc Cartney) en opgenomen in Londen, heeft veel diversiteit.

“Head Up High” is het eerste nummer op het album en daarmee meteen een lekkere start met de achtergrond zang, alhoewel het hele album positieve klanken heeft. De single “(I Just Wanna) Milkshake” is net uitgebracht en heeft misschien de minst verklaarbare tekst, maar dat is ook wel lekker tegenover de andere nummers met doorgaans een achterliggende gedachte. Er staan opvallend veel nummers op de plaat met vrouwennamen, welgeteld drie stuks genaamd “Charlene”, “Julia” en “Victoria” en geven een poppy sound. Het nummer “Julia” is van het drietal het enige nummer dat echt naar een persoonlijk verhaal verwijst, in dit geval het verhaal van gitarist Bram.

Het album laat meerdere klanken horen en ik hou daar wel van. Of dit alles ook tot succes leidt moet nog blijken. Het viertal staat in ieder geval op voldoende locaties dit jaar, om hun frisse, nieuwe klanken ruimschoots ten gehore te brengen aan het publiek.

(V2 Records) (7,5/10)

Deel: