De titel verraadt de inhoud van het album al, het zijn de ballads die deze keer op een schijfje zijn verzameld. Nu is het niet zo dat er gewoon veertien songs van de plank zijn getrokken. Alle songs zijn opnieuw ingespeeld en gezongen. Deze keer met Kelly Hansen, die al sinds een jaar of tien een waardige opvolger is van Lou Gramm.

Het zijn dus nieuwe versies van nummers als “I Want To Know What Love Is”, “Waiting For A Girl Like You” en “Feels Like The First Time . Songs als “Cold As Ice” komen we hier niet tegen, maar dat is dan ook geen ballad. Maar goede ballads als Down On Love” en “Heart Turn To Stone” mis ik ook. Hansen is op zich een prima zanger, maar hij mist de diepte in zijn stem die Gramm wel had. De nieuwe bewerkingen komen daarmee wat dunnetjes over.

Het is allemaal niet slecht gedaan, maar naar mijn mening moet een band als Foreigner toch beter kunnen. Een gemiste kans. (earMusic) (6/10)

Deel: