A State of Trance (ASOT) nummer 650 al weer, wat gaat de tijd hard! De eerste keer dat ik Armin van Buuren live heb zien draaien, was bijna 3 jaar geleden in de Brabanthallen in Den Bosch, toen nog ASOT500. Dus hoogste tijd om weer te gaan, maar nu in Jaarbeurs Utrecht! Het tijdschema voor Armin van Buuren ziet er exact hetzelfde uit als die tijdens ASOT550, maar de locatie is anders en de zalen hebben andere thema’s, namelijk Who’s Afraid of 138?! (WAO138?!), ASOT invites, Talent Room en de Main Stage. WAO138?! was in eerste instantie een practical joke/uitspraak van Armin tijdens zijn ASOT550 tour, en verwijst inmiddels naar de stevige bass van de hardere en snellere 138 BPM muziek in het trance genre. Photographer is een DJ van deze stroming en remixte Armin van Buuren’s track Who’s Afraid of 138?! en draait in deze zaal.

Van 20-21 uur is de Main Stage toegankelijk voor diegene die een VIP-ticket hebben gekocht: Armin draait een uur lang lekker rustige trance om de lange avond en nacht relax in te luiden. Daarna stroomt het langzaam vol met andere trance-fans uit Europa en ver daarbuiten. De main Stage is de grote favoriet bij het publiek. Bij Cosmic Gate, die in 2007 Armin van Buuren’s song This World Is Watching Me geremixt hebben, maar ook songs van Deadmau5, Ferry Corsten en DJ Tiesto remixte, is de zaal die echt immens groot is al bijna helemaal gevuld. Het Nederlandse Dash Berlin zorgt voor een tot de nok toe gevulde zaal. Zij beginnen met een geweldige remix van All of Me (John Legend), en gaan via Jonathan Mendelsohn, Human Memories van The Killers en Darude met Sandstorm naar de afsluiter: RAMelia: zo hoor ik trance graag! Wanneer Armin van Buuren voor het eerst voor iedereen draait om 0.45 uur, is de zaal vol, en wordt niemand meer de zaal ingelaten. Voor hen is er om 3.15 uur nog een mogelijkheid om hem te zien en horen draaien, na het optreden van Photographer, die, hoe kan het ook anders, zijn set afsluit met Armin van Buuren’s track Who’s Afraid of 138?!. Armin zelf sluit zijn eerste set af met de Ping Pong song, inclusief op de muziek bewegende pingpongende balletjes op een groot scherm, en dat had van mij persoonlijk niet gehoeven.

Maar al met al een geweldige avond om mee te mogen maken. De Dj boots zijn helemaal gestyled en de buitenaardse ruimtekadetten (Space Cadets) die ons New Horizons brengen, zijn overal te vinden, op schermen, op posters en op T-shirts, zwevend, buitelend. Een gaaf thema en helemaal doorgevoerd, tot in de details. Mijn horizon is verbreed, dank je wel Space Cadets!

 

Deel: