De Britse zangeres Birdy stond afgelopen vrijdagavond 14 februari in een uitverkochte Paradiso. Jasmine van den Bogaerde, zoals Birdy eigenlijk heet, brak op haar 15e door met het album Birdy, wat voornamelijk bestond uit covers. Ze is inmiddels 17 jaar, en heeft afgelopen zomer haar tweede album uitgebracht waarop nummers staan die zij zelf heeft geschreven of mede-geschreven. Het concert was logischerwijs ook een combinatie van beiden.

In het voorprogramma stond Billy Lockett, een singer songwriter uit Engeland. Hij wist de zaal goed mee te krijgen en op te warmen, alhoewel wel te merken was dat iedereen hier gekomen was voor Birdy. Valentijnsdag leek ervoor gezorgd te hebben dat er veel stelletjes op dit concert afgekomen zijn. Verder was er veel jong publiek, waaronder een 8-jarig meisje die haar eerste concert meemaakte. De begeleidende band was deze avond op een erg fijne manier aanwezig, op een manier die de liedjes erg mooi ondersteunt. De songs werden ook ondersteund door mooie video projecties achter het podium.

Het zou leuk geweest zijn wanneer er meer contact gezocht zou worden met het publiek. Birdy kwam tijdens de nummers erg sterk en overtuigend over, maar leek tussen de nummers door wat verlegen. Wanneer ze bijvoorbeeld iets over een liedje had verteld, of een grappige anekdote had aangehaald, had dit de sfeer nog meer ten goede gekomen. ‘Terrible Love’, origineel van The National, en ‘People Help the People’ van Cherry Ghost waren de hoogtepunten van de avond, De toegift begon met ‘Skinny Love’, de cover van Bon Iver, een logische keuze aangezien ze in 2011 doorbrak met dit nummer.

Birdy geeft nog twee uitverkochte concerten in Nederland, 16 februari in de Effenaar te Eindhoven, en een dag later in de Oosterpoort te Groningen.

Deel: