Op maandag 2 juni geeft Kings of Leon een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kings of Leon behoeft tegenwoordig geen uitgebreide introductie meer. De laatste jaren spelen ze grote zalen plat en zijn ze graag gezien gasten op o.a. Lowlands en Pinkpop. De band wordt in 2000 opgericht in Tennessee door de drie broers Nathan, Caleb en Jared en neef Matthew Followill. Lange tijd begeeft de band zich voornamelijk in het underground circuit en zijn ze in die beginjaren vooral populair buiten hun thuisland Amerika.

Sinds het verschijnen van album ‘Only by the Night’ in 2008 is de band niet meer te stoppen. In 2010 winnen ze zelfs drie Grammy Awards voor ‘Use Somebody’ en ‘Sex of Fire’. Het laatste optreden van Kings of Leon in Nederland was op Pinkpop vorig jaar. In september verscheen het langverwachte nieuwste album ‘Mechanical Bull’. Het is hun zesde studio album en ‘Supersoaker’ was afgelopen zomer al 3FM Megahit.

3FM presents
Kings of Leon
+ special guest
Maandag 2 juni 2014
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 44, € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 7 februari om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Deel: