Bospop2014Nadat we in december niemand minder dan John Fogerty konden toevoegen aan het programma van Bospop 2014 en onder andere Simple Minds reeds op de bill staat, komen er nu nog eens negen namen bij. Ook Triggerfinger, Extreme, Bløf, Fun Lovin’ Criminals, The Alarm, Jimmie Vaughan and the Tilt-a-Whirl Band, Heritage Blues Orchestra, Vandenberg’s Moonkings en Letz Zep staan op het podium op één van de twee festivaldagen in Weert. Bospop vindt aankomende zomer plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli op het evenemententerrein bij afslag Weert Noord aan de A2. Eerder waren behalve John Fogerty en Simple Minds ook Paul Carrack, Venice, Kovacs, Sven Hammond Soul en The Pheromones al bevestigd. De kaartverkoop is reeds begonnen via www.bospop.nl

Was er met John Fogerty reeds een ster van wereldformaat aangekondigd voor de zondagprogrammering van Bospop, nu kunnen we daar Triggerfinger, Extreme, Jimmie Vaughan and the Tilt-a-Whirl Band, Vandenberg’s MoonKings en Letz Zep aan toevoegen. Vorige week werd al bekend dat de Amerikaanse hardrockband Extreme op zondag 13 juli een bezoek zal brengen aan Bospop. Vooral bekend geworden met het nummer ‘More Than Words’, waarmee de band in 1991 de nummer 1 positie in Nederland veroverde en welke nog altijd steevast genoteerd staat in de jaarlijkse Top 2000, brengt Extreme natuurlijk met name stevige rocknummers mee naar Weert. Pat Badger (basgitaar), Nuno Bettencourt (gitaar), Gary Cherone (zang) en Kevin Figueriredo (drums) zijn op pad met de Pornograffitti Live tour; het gelijknamige album (1990) staat boordevol rockclassics die allesbehalve misstaan op de festivalweide van Bospop. De heren zijn dus meer dan welkom! Net zoals onze drie Belgische buren van Triggerfinger. Deze succesvolle rockers stonden al op menig festival in Nederland, zo ook vijf jaar geleden op Bospop. Inmiddels zijn zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens vele succesvolle wapenfeiten en fans verder en worden ze zodoende wederom met open armen ontvangen in Weert.
De gitaarvirtuoos Jimmie Vaughan zal samen met zijn Tilt-a-Whirl Band het podium beklimmen. Jimmie, ook bekend als broer van wijlen Stevie Ray en oprichter van The Fabulous Thunderbirds, is bovenal een levende legende waar het zijn gitaarkunsten betreft. Drie Grammy’s staan er reeds achter zijn naam en als het op blues aankomt is hij onverslaanbaar. Dat zullen we op zondag 13 juli weten ook. Ook zullen we weten dat Adje Vandenberg terug is in ons muzikale landschap. Met zijn nieuwe band MoonKings staat hij op zondagmiddag in de tent van Bospop. Vorige week is de website van MoonKings gelanceerd en het debuutalbum ligt vanaf de derde week van februari in de schappen. Adje Vandenberg laat weten erg blij te zijn met zijn terugkeer tot de internationale muziekscene en zegt dat het album van de MoonKings dé brug slaat tussen de rock uit de jaren zeventig en die van tegenwoordig. Het is zijn beste plaat ooit, aldus Adje Vandenberg zelf. We kunnen niet wachten het live te aanschouwen in Weert. Het programma op zondag wordt geopend door ‘s werelds meest succesvolle en populaire Led Zeppelin tributeband Letz Zep.

Op zaterdag 12 juli is Simple Minds de afsluiter op de mainstage. Voordat Simple Minds echter het podium betreedt, is dat de eer aan ons eigen Bløf. Opgericht in 1992, werd de Zeeuwse band met de hit ‘Liefs uit Londen ‘in 1998 bekend bij het grote publiek. Daarna ging het hard en volgden hits als ‘Aan de kust’, ‘Wat zou je doen’, ‘Harder dan ik hebben kan’, ‘Niets dan dit’, ‘Zaterdag’, ‘Dansen aan zee’, ‘Hier’, ‘Ze is er niet’, ‘Dichterbij dan ooit’, ‘Mooie dag’ en ‘Omarm’ elkaar snel op.  In 2004 scoorde Bløf samen met Counting Crows een grote hit met ‘Holiday in Spain’, in 2006 stond de band op Pinkpop en op 9 september van datzelfde jaar gaf de band zijn duizendste concert, een mijlpaal waar je u tegen zegt. Een jaar later gaf Bløf voor het eerst een stadionconcert (in het Philips Stadion in Eindhoven) en in 2010 maakte de band met ‘Wijd Open’ het themanummer voor Serious Request. Het nieuwe album van Bløf heet ‘In Het Midden Van Alles’ en komt uit op 25 april aanstaande. Met de gelijknamige tour trekt de band door Nederland en gelukkig wordt Bospop daarbij niet overgeslagen.

Ook Fun Lovin’ Criminals slaan Nederland niet over tijdens hun ‘The Bong Remains The Same’ tour die in maart van start gaat. De alternatieve rockband, bekend geworden door hun debuutsingle ‘Scooby Snacks’ uit 1996 draagt in Weert mede zorg voor een ontspannen sfeertje met hun unieke mix van hiphop, rap, rock, jazz en blues. En met de boeking van Heritage Blues Orchestra houden we de blues nog even vast. Met een vast trio aan stemmen en een scala aan bijzondere muzikanten brengt Heritage Blues Orchestra een ode aan country blues in het algemeen, met zelfs een snufje jazz in sommige passages. Tot slot kunnen we de komst van The Alarm aankondigen. In de vroege avond van zaterdag 12 juli staat de alternatieve rock en new wave band uit Wales geprogrammeerd op het tweede podium van Bospop. The Alarm bestaat al ruim 30 jaar en daar hebben ze een grote trouwe fanschare aan overgehouden. Met de single ‘Sixty Eight Guns’ scoorde The Alarm een grote hit in 1983, maar reeds twee jaar eerder speelde de band zich in de kijker bij het management van U2, met wie ze dan ook meerdere malen het podium hebben gedeeld. Bono is helaas niet van de partij op Bospop, maar dat neemt niet weg dat The Alarm ongetwijfeld weer een ijzersterk optreden neer zal zetten.

Op Bospop 2014 treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Inmiddels zijn er veertien bands aangekondigd. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Via deze link vind je een impressie van de plattegrond van het festivalterrein.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren:
BOSPOP 2014

Zaterdag 12 juli met onder andere: Simple Minds, Bløf, Fun Lovin’ Criminals, Venice, The Alarm, Heritage Blues Orchestra, Sven Hammond Soul, Kovacs en The Pheromones.

Zondag 13 juli met onder andere: John Fogerty, Triggerfinger, Extreme, Paul Carrack, Jimmie Vaughan and the Tilt-a-Whirl Band, Vandenberg’s Moonkings en Letz Zep

Locatie: Evenemententerrein A2 Weert Noord.
Bekijk de 3d weergave van ons nieuwe festivalterrein (PDF).
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 65 (excl. servicekosten)
De kaartverkoop voor Bospop 2014 is reeds begonnen via www.bospop.nl

Bospop 2014 is powered by Arrow Classic Rock.

Deel: