De Britse singer-songwriter Benjamin Clementine geeft op dinsdag 15 april zijn eerste Nederlandse clubshow in MC Theater, Amsterdam. Vorige week gooide Clementine hoge ogen met zijn optredens op het Eurosonic Noorderslag Festival in Groningen waar hij twee keer volle zalen trok. De kaartverkoop voor de show in MC Theater start op woensdag 22 januari om 10:00 uur.

In oktober vorig jaar maakte Benjamin Clementine (25) zijn tv-debuut in de Britse BBC show ‘Later… with Jools Holland’ waar hij met zijn krachtige stem en pianospel het respect van de kijkers en niemand minder dan Paul McCartney verdiende die hem na afloop van de show aanmoedigde om hiermee door te gaan. Onlangs bracht Clementine zijn debuut-EP ‘Cornerstone’ uit met daarop drie songs.

Straatartiest in Parijse Metro
Toen Clementine een aantal jaren geleden een geschil met zijn huisgenoot kreeg vertrok hij van Londen naar Parijs waar hij een poos een thuisloos bestaan leidde. Zijn geld verdiende hij met het zingen van onder meer covers van Nina Simone als straatartiest. In het Place de Clichy Métro station werd Clementine ontdekt door de eigenaar van het Franse platenlabel Behind en daar werd de basis gelegd voor zijn professionele muzikale carrière.

Benjamin Clementine
Datum: Dinsdag 15 april 2014
Locatie: MC Theater
Tickets: voorverkoop start op woensdag 22 januari, 10:00 uur via www.mconline.nl

Over het MC Theater
MC Theater is dé venue voor urban arts. Een huis voor theater, live-muziek, dans en clubnachten. In het MC Theater hoor en zie je wat er nu speelt, en wat straks groot is.

Foto (c) Mickey Clément

Deel: