M HOA5672Op zaterdag 14 december had Theater De Maaspoort de rode loper uitgerold voor de cast en crew van de door Pieter Kuijpers geregisseerde film HEMEL OP AARDE. Hoofdrolspelers Bram van Schie, Elle-June Henrard, Jeroen van Koningsbrugge, Lies Visschedijk, Huub Stapel, regisseur Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Edward Stelder kwamen naar Venlo voor de première van hun film. Rowwen Hèze is verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting van de film en was tevens van de partij. De presentatie van de avond was in handen van Limburger Frans Pollux. Voor de filmvertoning in de theaterzaal werd er door Rowwen Hèze een miniconcert gegeven met natuurlijk liedjes uit de film.

HEMEL OP AARDE is geen knipoog naar, maar rust op collectieve herinneringen van toen. De tijd van de polaroid foto’s en de opkomst van de videotheek. Het is een meeslepend verhaal waarin melancholie, romantiek en (on)schuld prachtig onderstreept wordt door de filmmuziek van Rowwen Hèze. De eigen taal, acteurs (voornamelijk) uit Limburg en beelden uit de streek zorgen voor het herkenbare karakter van de film. En zal voor een authentieke midvijftiger met zachte g vertrouwd aanvoelen. De band Rowwen Hèze reist nog in december en begin 2014 langs de Nederlandse en Belgische zalen met hun theatertour “’n Hemel op aarde”. De soundtrack met ‘de liedjes’ is verkrijgbaar.

Over de film:
In de door Pieter Kuijpers geregisseerde film 
HEMEL OP AARDE zijn de hoofdrollen weggelegd voor Jeroen van Koningsbrugge als vader Wiel en Lies Visschedijk zijn vrouw Gertie. De jonge hoofdrolspeler heet Bram van Schie, hij debuteert met de rol van Bart. Ella June Henrard is te zien als Moniek. Zij speelde eerder de hoofdrol in de Vlaamse produktie BO en was naast Rutger Hauer te zien in PORTABLE LIFE. Huub Stapel vertolkt de rol van pastoor, en tevens broer van Gertie. Hemel op Aarde is in Limburg opgenomen en geheel in het Limburgs gesproken.

Regisseur Pieter Kuijpers brak door met de speelfilm VAN GOD LOS, en regisseerde o.a. de films TBS en DOODSLAG met Theo Maassen. Het scenario van HEMEL OP AARDE is geschreven door Edward Stelder. HEMEL OP AARDE is een ontroerend, romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.

Synopsis:
De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden.

HEMEL OP AARDE wordt geproduceerd door Pupkin Film (BELLICHER; CEL, DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END, FEUTEN) in coproductie met Caviar, Red Herring en de AVRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en Eurimages.

A-Film brengt de film begin 2014 uit in de bioscoop. In Venlo en de rest van Limburg is de film al vanaf 19 december 2013 te zien.

Deel: