wanderlustOp 20 januari 2014 zal Sophie Ellis-Bextor haar vijfde album uitbrengen. Het album, ‘Wanderlust’ getiteld, is geschreven met en geproduceerd door gerenommeerd singer-songwriter Ed Harcourt, die eerder dit jaar al meeschreef aan het succesvolle album van Laura Jansen. In slechts 2 weken werd de plaat opgenomen met een select groepje muzikale vrienden waartussen de singer-songwriter in de 34-jarige Ellis-Bextor volledig tot bloei kon komen. Dit heeft geresulteerd in 11 prachtige, ambachtelijke Popsongs.

‘Wanderlust’ wordt voorafgegaan door de release van de single ‘Young Blood’, een ode aan de ware liefde in de vorm van een schitterende pianoballade. De videoclip van ‘Young Blood’ is geregisseerd door Sophie Muller met wie Ellis-Bextor al meerdere malen samenwerkte, o.a. voor ‘Murder On The Dancefloor’. De videoclip van ‘Young Blood’ is hieronder te zien.

Ellis-Bextor is een kleine twintig jaar geleden begonnen als zangeres van Indieband theaudience. Met deze band boekte zij als NME-lievelingen bescheiden succes. Toen zij echter voor het eerst onder haar eigen naam de vocalen voor haar rekening nam op het nummer ‘Groovejet (If This Ain’t Love)’ van de Italiaanse Dance DJ Spiller brak zij op grote schaal door. Wereldwijd werd het een Nummer 1 hit. Dit succes breidde zij nog verder uit door de release van haar solo debuutsingle ‘Murder On The Dancefloor’, wat eveneens een monsterhit werd.

Later bracht zij o.a. de albums ‘Read My Lips’ en ‘Shoot From The Hip’ uit waarop succesvolle singles als ‘Music Gets The Best Of Me’, ‘Get Over You & Catch You’ te vinden zijn. In 2010 heeft zij samengewerkt met Armin van Buuren voor het nummer ‘Not Giving Up On Love’. Momenteel staat Ellis-Bextor in Groot-Brittannie volop in de belangstelling als een van de deelnemers aan kijkcijferkanon Strictly Come Dancing.

Deel: