Op zondag 8 december staat rapper The Game op het podium van The Max van de Melkweg. Verwacht gepassioneerde punchlines en krachtige raps tegen een achtergrond van gepolijst Westcoast-geluid en dreunende drums. Rauw en nonchalant, zoals we van The Game gewend zijn.

The Game werd geboren als Jayceon Taylor en groeide op in Compton, Los Angeles. Zijn bijnaam kreeg hij van zijn oma, omdat hij overal een spelletje van maakte. Totdat hij na een schietpartij in een coma raakte. Hieruit ontwaakt besloot hij zijn leven drastisch te veranderen en zich volledig op zijn hiphopcarrière te richten. Dr. Dre nam hem onder zijn hoede en bracht hem in contact met 50 Cent en de G-Unit. In 2005 debuteerde hij met het album ‘The Documentary’, waarmee hij direct doorstoomde naar de hoogste regionen van de hiphopscene.

In 2008 kondigde The Game aan dat hij met rappen ging stoppen en dat de plaat ‘LAX’ zijn laatste zou zijn. Hij wilde zich volledig op het produceren gaan richten. Zoals wel meer beroemdheden slikte hij de woorden weer in en intussen zijn alweer twee nieuwe platen uitgekomen. ‘The R.E.D. Album’ in 2011 en ‘Jesus Piece’ in 2012.

Datum: zondag 8 december 2013
Locatie: Melkweg The Max, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 36,30 (incl. servicekosten)

Deel: