Hadden Corry Konings en Howlin’ Wolf samen kids gehad, dan had hun kroost heel waarschijnlijk een soort garage blues geproduceerd  zoals Giant Tiger Hooch. Enthousiast rammelen, een beetje eclectisch en  er tegenaan van de eerste noot tot het laatste akkoord.  Geen compromissen om gelijk wie of over gelijk wat, recht toe rechtaan, hopsakee en stevig vooruit.

Hun eerstgeborene heet ‘76’ kletst je om de oren als een natte vaatdoek met Amsterdamse rock recht uit het hart van dit bonte trio. Wat zij spelen is een soort blues achtige Indiepop-rock. Het geluid is eerlijk, zonder studio-hoogstandjes. Geen gefriemel aan de knopjes. Niets in de zakken, niets in de mouwen, what you hear is what you get. Kort en stug gitaarwerk in een strak ritme Boem patat, ongekookt en puur natuur. Een dik half uur lang is deze grote tijger wild rondspringend op jacht. Met de blues-harp tussen de tanden jaagt hij de luisteraar de stuipen op het lijf zoals in ‘You And I’. Op adem komen kan niet want in ‘Mojo’ gaat het tempo nog een paar tandjes omhoog. Een uitschieter, een hit, dat zit er niet in en easy listening staat niet op hun repertoire. Op ‘Six 49’ wordt even met scherp geschoten en dan horen we zowaar een jonge vrouwenstem  meezingen..

Het geheel rockt als de pest en het ritme werkt aanstekelijk. Als afsluiter, als je al een tiental seconden denkt dat het helemaal over is, komen ze aanzetten met ‘Eli’… alleen stem en gitaar. Een rustig, ingetogen einde van een opvallende plaat, of hadden de heren op hun adem getrapt? Ik ben nieuwsgierig naar hun volgende. (8/10)(Cool Buzz)

Tracklist ’76′:
1. My Time
2. Get High
3. You And I
4. Mojo
5. Horse
6. Oh My Lord
7. Blacka Woetroe
8. Six 49
9. My Momma
10. Eli

Enkele Tourdata:
24-11 Café De Kat, Amsterdam
12-12 Concerto, Amsterdam
15-12 Wilhelmina, Eindhoven
20-12 Hooch Release Party, Paradiso, Amsterdam

Deel: