Wie denkt dat de kerk suf of ouderwets is had toch zeker het optreden van Mister and Mississippi mee moeten maken. De Catharinakerk in Eindhoven diende op 14 november als poppodium voor de band en Maxime Barlag, Sagmar Lemuel, Danny van Tiggele en Tom Broshuis en bewezen deze avond dat de kerk zeker een hippe plek kan zijn voor een energiek en bijzonder optreden. Hun nummers klonken schitterend, alsof ze er voor gemaakt zijn om in de kerk te spelen, de gitaarklanken galmden door de prachtige locatie. Dit in combinatie met perfect bij elkaar passende stemklanken, warm tromgeroffel, subtiel gebruik van diverse instrumenten en een gitaar die werd bespeeld met een strijkstok, was er een eigen geluid te horen en maakte het optreden tot een indrukwekkend geheel.

Ongeveer halverwege het optreden werd het licht wat donkerder gezet voor één van de nummers en was er schitterende verlichting op het plafond en de muren van de kerk te zien, alsof je naar een sterrenhemel keek. Een mooie sfeer die meteen reactie op riep bij het publiek, dat ook te horen was. Toen de band wat later naar voren kwam en iedereen vroeg de ogen te sluiten, was iedereen in de hele kerk dan ook muisstil. De zang ging door zonder microfoons, Samgar liep een stukje de kerk in en klapte ritmisch in zijn handen. Dit aangevuld met kleine instrumenten, liet de muziek letterlijk en figuurlijk dichtbij komen, waardoor het optreden nog intiemer werd.

Jong en oud hadden genoten van het optreden en dat was ook te merken aan het applaus van het publiek na het optreden. Gelukkig kwam er nog een toegift van maar liefst drie nummers, waarin echt alles gegeven werd en de band liet zien wat ze in huis hadden: Een schitterend optreden, wat nog lang in het geheugen zal blijven.

Deel: